Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Spekulatius Cheesecake

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

250 g spekulatius keksa
130 g maslaca
1 kg krem sira
250 g šećera
35 g brašna
250 g creme fraichea
5 jaja
2 žličice začina spekulatius
3 žličice vanilin šećera
naribana korica naranče
250 g karamele (Toffee)
60 ml vrhnja
po želji brusnica

Priprema

    1

Pleh promjera 25 cm obložite papirom za pečenje. Spekulatius kekse stavite u plastične vrećice i fino izmrvite. Mrvice pomiješajte s maslacem, utisnite u kalup i ohladite.

    2

Zagrijte pećnicu na 165°C s ventilatorom. Kratko promiješajte kremasti sir dok ne postane mekan, a zatim dodajte ostale sastojke i miješajte dok ne nastane homogena smjesa. Masu izliti na dno i žlicom malo tapkati po površini, tako da mogući mjehurići zraka nestanu.

    3

Pecite cheesecake 60 minuta. Savjet: nakon 30 minuta izvadite ga nakratko 5 minuta kako biste spriječili pucanje. Zatim pustite da se ohladi na sobnu temperaturu i vratite peći.

    4

250 g toffeesa stavite u 2/3 kreme i na laganoj vatri rastopite, pa kuhajte (po potrebi dodati ostatak vrhnja). Ohlađeni karamel umak prelijte preko cheesecake-a (dok je još u kalupu) i ohladite tortu.

    5

Pažljivo izvadite tortu (mora biti barem sobne temperature) iz kalupa. Zalijepite ostatke karamele na rub spekulatius keksa. Po torti pospite kekse i ohladite preko noći.