kaufland.hr/recepti
Srneći but s brusnicama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 1 kg | srnećeg buta |
| 2 glavice | luka |
| 0.5 šalice | korijena celera |
| 3 | mrkve |
| 1 | lovorov list |
| 7 režnjeva | režnjeva češnjaka |
| 2 dl | crnog vina + vode |
| 100 g | džema od brusnice |
| 50 g | suhih šljiva |
| pelata | |
| ulje | |
| sol i papar |
Priprema
- 1
Srneći but preprži sa svih strana na vrućem ulju. Prilikom okretanja dodaj usitnjeni luk, mrkvu i celer. Kada povrće omekša, smanji vatru, dodaj usitnjen češnjak te nakon 30 sekundi lovor, crveno vino i vodu. Pirjaj sve podlijevajući vodom dok meso ne omekša.
- 2
Meso izvadi na stranu pa dodaj suhe šljive. Kuhaj dodatnih 10-15 minuta pa sve usitni štapnim mikserom. Dodaj sol, papar i džem od brusnica. Sve dobro promiješaj kako bi umak bio što gušći.
- 3
Meso nareži na tanje komade te posluži uz umak i okruglice od kruha.