Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Švarcvaldska torta

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 45 g
    Ugljikohidrati
  • 7 g
    Bjelančevine
  • 17 g
    Masti
  • 3.7
    BU

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    45 g Ugljikohidrati, 7 g Bjelančevine, 17 g Masti, 3.7 BU

Sastojci (12 komada)

6 jaja
225 g šećera
150 g brašna
6 žličice škrobnog brašna (Gustina)
0.4 dl soka od višanja
400 g slatkog vrhnja
2 vrećice vanilin šećera
2 vrećice učvršćivača za šlag
100 g strugotina čokolade (po želji)
720 ml kompota od višnje
3 žličice kakaa

Priprema

    1

Ugrij pećnicu na 200°C. Za biskvit mikserom miješaj jaja i šećer oko osam minuta. Pažljivo umiješaj brašno, kakao i škrobno brašno te promiješaj. Obloži kalup za torte (promjera 28) masnim papirom i ulij smjesu za biskvit. Peci 25-30 minuta. Višnje ocijedi ali sačuvaj sok te ga prokuhaj s dvjema žlicama šećera. Dodaj škrobno brašno razmućeno u vodi te malo prokuhaj kako bi se umak zgusnuo. Makni s vatre i pusti da se ohladi. Odvoji 12 višanja za ukras, a ostatak umiješaj u umak. Pažljivo izvadi biskvit iz kalupa, ukloni papir te ostavi da se hladi. Oštrim nožem prereži biskvit tako da dobiješ dvije polovice. Poškropi sokom od višanja, Istuci šlag sa šećerom i vanilin-šećerom. Nadjevom od višanja i trećinom količine šlaga premaži donji biskvit i poklopite drugom polovicom. Ostatkom šlaga premaži cijelu tortu, pospi strugotinama čokolade te ukrasite hrpicama šlaga i cijelim višnjama. Stavi u hladnjak najmanje 12 sati.