Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Svečani ručak na svekrvin način

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 38 g
    Ugljikohidrati
  • 85 g
    Bjelančevine
  • 103 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    38 g Ugljikohidrati, 85 g Bjelančevine, 103 g Masti

Sastojci (4 porcije)

4 komada pačjih prsa (ili guščjih) po 300 g
sol
svježe mljeveni papar
40 g mrkve
250 ml temeljca
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g maslaca
1 žličica mljevenog cimeta
400 g kelja
100 g šećera
100 ml bijelog vina
6 žlica mlaćenice
80 g listića badema
40 g korijena peršina
2 manje glavice luka
500 g hokkaido tikve

Savjet

  • Želiš li koristiti umak od pečenja mesa, samo ga zagrij u lončiću i dodaj malo škrobnog brašna kako bi se zgusnuo.


Priprema

    1

Ugrij pećnicu na 200°C (vrući zrak: 175°C). Isperi meso, malo ga posuši te natrljaj paprom i solju s obje strane. Stavi meso u lim za pečenje te prži na umjerenoj vatri 15 minuta da se otpuste sokovi. U međuvremenu oguli mrkvu i korijen peršina te ih nareži na komadiće. Luk također oguli i nareži. Izvadi meso iz lima za pečenje te dodaj pripremljeno povrće i kratko pirjaj. Dodaj temeljac i meso. Stavi u pećnicu i peci oko 40 minuta. Pomiješaj 100 ml vode i 50 g soli te 10-ak minuta prije kraja pečenja kistom premaži meso. Pripremi pire: operi tikvu i ukloni koštice. Nareži je potom na komade veličine oraha i kuhaj 20-ak minuta u lagano posoljenoj vodi (sačuvaj tekućinu u kojoj se tikva kuhala). Dodaj vrhnje, maslac i cimet te usitni štapnim mikserom. Začini solju i paprom po ukusu. Kelj operi, očisti i nareži na trakice. U lončiću rastopi šećer, dodaj trakice kelja i miješaj, a zatim dodaj bijelo vino i kuhaj 10-ak minuta. Umiješaj mlaćenicu i bademe te začini solju i paprom po ukusu.