Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Švedska slana torta s dimljenim lososom

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 PORTION)

500 g mješavine za kruh
5 listića bijele želatine
2 avokada
0.5 poriluka
1 ljubičasti luk
400 g dimljenog lososa
1 vezica kopra
1 neprskani limun
500 g grčkog jogurta
sol
Svježe mljeveni papar
svježi kvasac

Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 160 °C s gornjim i donjim grijačima.

    2

Pripremi tijesto prateći upute na pakiranju mješavine za kruh. Peci kruh oko 35 minuta pa ostavi da se ohladi. Odreži donji dio štruce, oko 2 do 3 centimetra debeo. Obloži pekač za kruh novim papirom za pečenje pa u njega stavi taj donji dio kruha.

    3

Za nadjev namoči želatinu u vodi. Očisto avokado pa ih nareži na kockice. Dobro operi poriluk pa nareži bijeli dio na kolutove. Sitno nasjecaj ljubičasti luk.

    4

Usitni 300 g dimljenog lososa i pomiješaj s porilukom, avokadom i lukom.

    5

Sitno nasjecaj svježi kopar. Naribaj koricu limuna i iscijedi sok. Dodaj kopar i limun u nadjev, zajedno s grčkim jogurtom, začini solju i paprom pa dobro promiješaj.

    6

Makni želatinu iz vode, ocijedi je i otopi u lončiću na laganoj vatri. Dodaj malo nadjeva i promiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj želatinu ostatku nadjeva, dobro promiješaj i ulij u kalup za pečenje, preko kruha. Stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.

    7

Operi krastavac pa guljačem za povrće napravi tanke trakice. Zarolaj svaku trakicu krastavca, kao i trakice preostalog lososa. Trakicama ukrasi ohlađeni tart, a po želji možeš i posuti s još malo sjeckanog kopra.