Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
kaufland.hr/recepti
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/69/29/Asset_1616929.jpg
© nerudol - Fotolia

Svinjeći gulaš s gljivama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

500 g svinjeće lopatice bez kosti, narezati na kockice
600 ml mesnog temeljca
1 žlica suncokretova ulja
1 glavica luka
200 g gljiva
1 režanj češnjaka
1 žlica mljevene paprike
2 žlice pasirane rajčice
1 po mrkva i zelena paprika, narezati
sol, papar
kiselo vrhnje
brašno, voda

Priprema

1

Meso narežite na kockice i uklonite višak masnoće.

2

Zagrijte pola žlice ulja u velikoj tavi i kratko popržite meso na jakoj vatri (pazite da vam ne zagori), a zatim ga izvadite iz tave i stavite sa strane.

3

Dolijte preostalo ulje u tavu te pirjajte nasjeckani luk i češnjak otprilike pet minuta. Dodajte mrkvu i mljevenu papriku te miješajući pustite da se malo zaprži, a zatim postupno dolijevajte temeljac.

4

Kad prokuha, smanjite jačinu vatre, umiješajte rajčicu i vratite meso u tavu. Začinite solju i paprom. Kuhajte gulaš 15-ak minuta na laganoj vatri, pa dodajte papriku i gljive narezane na ploške te kuhajte još 10 minuta.

5

Dolijte brašno razmućeno s vodom i kuhajte još pet minuta da se malo zgusne. Ukrasite peršinom i kiselim vrhnjem.