Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Svinjski file s jabukama i salatom od kvinoje i leće

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (3 porcije)

Sastojci

615 g svinjskog filea
1 jabuka
sol i papar
maslinovo ulje
sok pola limuna
2 žlice meda
0.25 žličice mrvljenog čilija
60 ml vode

Za salatu

100 g kvinoje
1 glavica luka
1 štapić celera
240 g smeđe leće
1 žličica nasjeckanog svježeg peršina
1 žličica svježe mente
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema

    1

Svinjski file očisti od opne, posoli ga i popapri. Jabuku nareži na kriške. Luk nareži na polumjesece, a peršin i mentu nasjeckaj. Celer nareži na prutiće.

    2

U tavi zagrij maslinovo ulje pa zapeci svinjski file sa svih strana, oko 5 minuta. Izvadi pa u istu tavu dodaj kriške jabuke i kratko ih zapeci s obje strane, oko 1 minutu. Meso i jabuke potom prebaci na nauljeni lim za pečenje i peci u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.

    3

U istu tavu dodaj čili, sok limuna, med i vodu te promiješaj. Pusti da prokuha i odmah makni s vatre.

    4

Kad je meso gotovo, izvadi ga iz pećnice i zamotaj u aluminijsku foliju na 5 minuta.

    5

Dok se meso peče, stavi kuhati kvinoju u posoljenu vodu, odnosno prema uputama na pakiranju.

    6

Na drugoj tavi zagrij malo maslinovog ulja pa dodaj luk. Pirjaj 3 minute pa ubaci ocijeđenu leću. Posoli, popapri i kratko miješaj na tavi, toliko da se leća ugrije, a okusi prožmu.

    7

Makni leću s vatre pa joj dodaj kvinoju, celer, peršin i mentu. Sve dobro promiješaj.

    8

Na tanjur posluži salatu s lećom, gore posloži svinjski file narezan na kriške i sve prelij umakom na bazi limuna i meda.