kaufland.hr/recepti
Bez laktoze
Tagliatelle s umakom od kikirikija
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 250 g | svježe tjestenine tagliatelle |
| sol | |
| 1 | manji luk |
| 1 režanj | češnjaka |
| 100 g | cherry rajčica |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 200 g | špinata |
| 150 ml | vrhnja od soje |
| 150 g | povrtnog temeljca |
| 3 žlice | maslaca od kikirikija |
| 1.5 žlica | soka limete/limuna |
| prstohvat šećera | |
| na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića | |
| svježe mljeveni papar | |
| 2 žlice | prženih slanih kikirikija |
Savjet
-
Uživaj bez laktoze
birajući proizvode iz naše ponude koji ne sadrže laktozu.
Priprema
- 1
Tjesteninu pripremite al dente (prema uputama na pakiranju).
- 2
Luk sitno nasjeckajte, a češnjak zdrobite. Rajčice operite i narežite na četvrtine. Špinat operite, očisite i pirjajte pet minuta s lukom i češnjakom na vrućem ulju.
- 3
Dolijte vrhnje i temeljac, prokuhajte i umiješajte maslac od kikirikija. Miješajte dok se ne rastopi.
- 4
Dobiveni umak pomiješajte sa sokom od limete/limuna, šećerom, muškatnim oraščićem te začinite solju i paprom.
- 5
Pomiješajte s tagliatellama i pospite grubo nasjeckanim kikirikijem.