kaufland.hr/recepti
Tagliatelle s umakom od kikirikija
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
250 g | svježe tjestenine tagliatelle |
sol | |
1 | manji luk |
1 režanj | češnjaka |
100 g | cherry rajčica |
2 žlice | biljnog ulja |
200 g | špinata |
150 ml | vrhnja od soje |
150 g | povrtnog temeljca |
3 žlice | maslaca od kikirikija |
1.5 žlica | soka limete/limuna |
prstohvat šećera | |
na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića | |
svježe mljeveni papar | |
2 žlice | prženih slanih kikirikija |
Priprema
- 1
Tjesteninu pripremite al dente (prema uputama na pakiranju).
- 2
Luk sitno nasjeckajte, a češnjak zdrobite. Rajčice operite i narežite na četvrtine. Špinat operite, očisite i pirjajte pet minuta s lukom i češnjakom na vrućem ulju.
- 3
Dolijte vrhnje i temeljac, prokuhajte i umiješajte maslac od kikirikija. Miješajte dok se ne rastopi.
- 4
Dobiveni umak pomiješajte sa sokom od limete/limuna, šećerom, muškatnim oraščićem te začinite solju i paprom.
- 5
Pomiješajte s tagliatellama i pospite grubo nasjeckanim kikirikijem.