Taquitos s pikantnom piletinom
Sastojci (8 komada)
Za taquitos
| 8 kom | pšenične tortilje |
| 1 | pileća prsa |
| 150 g | cheddar sir |
| ljutog umaka | |
| Ulje za prženje |
Za guacamole
| 1 veći | avokado |
| ljubičastog luka | |
| Sol i papar | |
| čili u prahu | |
| sok od 1 limete |
Priprema
- 1
Pileća prsa začini po želji pa ih ispeci na tavi ili u pećnici. Kratko ohladi pa ih natrgaj prstima na trakice. Na ovaj način možeš iskoristiti i ostatke pilećeg pečenja. Piletinu prelij ljutim umakom po želji (npr. tabasco ili sriracha) pa sve dobro promiješaj.
- 2
Sir naribaj na nešto sitniji ribež kako bi se bolje otopio.
- 3
Rasporedi piletinu u jednoj „liniji“ na tortilju pa pospi sirom. Zarolaj tortilju čvrsto i na kraju je učvrsti čačkalicom.
- 4
Ulij oko prst ulja u tavu i dobro ga zagrij. Peci taquitose dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedi višak masnoće tako da ih posložiš na papirnati ručnik.
- 5
Očisti avokado pa ga zgnječi vilicom i pomiješaj sa sitno sjeckanim ljubičastim lukom. Začini solju i paprom pa dodaj soka limete ili limuna po ukusu, kao i tucani čili.
- 6
Taquitose posluži s guacamole umakom te ostalim umacima po želji.