Tart od malina i limete
Sastojci (10 PORTION)
Sastojci za prhko tijesto:
200 g | maslaca |
120 g | šećera u prahu |
1 | jaje |
300 g | brašna |
50 g | bademovog brašna |
korica 1 limete | |
soli |
Sastojci za pire od malina:
250 g | zamrznutih malina |
50 g | šećera |
25 g | škrobnog brašna |
50 ml | vode |
Ganache od bijele čokolade:
200 g | bijele čokolade |
100 ml | vrhnja za šlag |
sok i korica limete | |
soli |
Sastojci za ukrašavanje:
400 ml | vrhnja za šlag |
40 g | šećera |
100 g | svježih malina |
dehidrirana limeta |
Priprema
- 1
Smiksaj maslac i šećer, dodaj naribanu koricu limete, jaja i ostale suhe sastojke. Sve umijesi rukama, zamotaj u foliju i ostavi u hladnjaku sat vremena da se ohladi.
- 2
Razvaljaj tijesto na pobrašnjenoj površini i prebaci ga u kalup promjera 24 cm. Poravnaj rubove i makni višak tijesta.
- 3
Peci 12 do 15 minuta na 180 °C ili dok tijesto ne dobije zlatno žutu boju.
- 4
Za ganache, otopi čokoladu i vrhnje za šlag na pari, dodaj prstohvat soli, koricu i sok limete te izlij na tijesto u kalupu. Ostavi kratko u zamrzivaču da se smjesa stisne.
- 5
Za pire od malina, zamrznute maline stavi u lonac sa šećerom na laganu vatru dok se ne krenu topiti. Dodaj im škrobno brašno pomiješano s vodom i kuhaj na niskoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Skuhani pire pokrij folijom i ostavi da se potpuno ohladi.
- 6
Tart premaži s pireom od malina i stavi na hlađenje.
- 7
Smiksaj vrhnje i šećer u čvrsti šlag i ukrasi tart. Na kraju možeš dodati svježe maline i dehidriranu limetu.