Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tart od malina i limete

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 PORTION)

Sastojci za prhko tijesto:

200 g maslaca
120 g šećera u prahu
1 jaje
300 g brašna
50 g bademovog brašna
korica 1 limete
soli

Sastojci za pire od malina:

250 g zamrznutih malina
50 g šećera
25 g škrobnog brašna
50 ml vode

Ganache od bijele čokolade:

200 g bijele čokolade
100 ml vrhnja za šlag
sok i korica limete
soli

Sastojci za ukrašavanje:

400 ml vrhnja za šlag
40 g šećera
100 g svježih malina
dehidrirana limeta

Priprema

    1

Smiksaj maslac i šećer, dodaj naribanu koricu limete, jaja i ostale suhe sastojke. Sve umijesi rukama, zamotaj u foliju i ostavi u hladnjaku sat vremena da se ohladi.

    2

Razvaljaj tijesto na pobrašnjenoj površini i prebaci ga u kalup promjera 24 cm. Poravnaj rubove i makni višak tijesta.

    3

Peci 12 do 15 minuta na 180 °C ili dok tijesto ne dobije zlatno žutu boju.

    4

Za ganache, otopi čokoladu i vrhnje za šlag na pari, dodaj prstohvat soli, koricu i sok limete te izlij na tijesto u kalupu. Ostavi kratko u zamrzivaču da se smjesa stisne.

    5

Za pire od malina, zamrznute maline stavi u lonac sa šećerom na laganu vatru dok se ne krenu topiti. Dodaj im škrobno brašno pomiješano s vodom i kuhaj na niskoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Skuhani pire pokrij folijom i ostavi da se potpuno ohladi.

    6

Tart premaži s pireom od malina i stavi na hlađenje.

    7

Smiksaj vrhnje i šećer u čvrsti šlag i ukrasi tart. Na kraju možeš dodati svježe maline i dehidriranu limetu.