Teleća koljenica na milanski način
Sastojci (4 porcije)
| 1 | luk |
| 1 | korijena celera |
| 1 | mrkva |
| 4 350g svaka | teleće koljenice (po 350 g) |
| brašna | |
| žlica ulja | |
| žlica maslaca | |
| 100 ml | bijelog vina |
| 200 ml | mesnog temeljca |
| 2 žlice | koncentrata rajčice |
| 1 | limun (korica i sok) |
| svježi peršin | |
| češnjak | |
| Sol i papar |
Priprema
- 1
Očisti luk pa ga nasjeckaj na kockice. Oguli mrkvu i celer na pa ih nareži na kockice oko 1 cm velike.
- 2
Teleće koljenice začini solju i paprom pa svaku uvaljaj s obje strane u brašno. Stavi ih u tavu pa ih prepeci kratko s obje strane. Izvadi ih van, a tavu deglaziraj s bijelim vinom. Neka se kuha dok vino ne ispari.
- 3
Potom dodaj luk i pirjaj dok ne postane staklast. Dodaj kockice mrkve i celera te ulij temeljac i vrati koljenice. Posudu poklopi i kuhaj pola sata.
- 4
Koncentrat rajčice pomiješaj s malo vode pa dodaj u posudu. Kuhaj otklopljeno desetak minuta. Doradi okuse solju i paprom.
- 5
Pripremi gremolatu tako da sitno nasjeckaš peršin pa ga pomiješaš s naribanom koricom limuna i sitno sjeckanim češnjakom.
- 6
Posluži teleće koljenice prelivene gremolatom.