Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Temari sushi

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

300 g Sushi riže
100 g dimljenog lososa
rotkvice
svježi krastavac
mrkva
mladi luk
ljute papričice
wasabi pasta
svježi začini
sjemenke sezama
sojin umak

Za sushi ocat

3 žlice rižina octa
2 žlice šećera
soli

Priprema

    1

Sushi rižu dobro isperi i skuhaj prema uputama na pakiranju.

    2

Dok se riža kuha, pripremi sushi ocat. Pomiješaj rižin ocat, šećer i sol. Dobro razmuti kako bi se šećer rastopio.

    3

Skuhanu (i vruću) rižu rasporedi po dnu šire i pliće keramičke posude, prelij sushi octom i promiješaj. Zrna riže će postati sjajna. Pusti potom da se riža prohladi, prekrij je papirnatim ručnicima ili kuhinjskom krpom.

    4

Dimljeni losos nareži na manje komade, rotkvice nareži na kolutiće, dio krastavca također, a dio na trake. Mrkvu s pomoću guljača nareži na trakice, ljute papričice na kolutiće, kao i bijeli dio mladog luka. Zeleni dio luka nareži na tanke štapiće. Možeš odabrati i neke druge oblike ili neko drugo povrće.

    5

Pripremi plastičnu foliju izrezanu u kvadrat. Na sredinu folije posloži, primjerice, pet kolutića rotkvice u oblik „cvijeta“. Potom na njih stavi komad lososa. Vlažnim rukama napravi kuglicu od riže pa stavi na losos. Potom zamotaj sve u foliju tako da se svi sastojci stisnu u oblik loptice.

    6

Svaku lopticu od riže možeš složiti drugačije i birati različite sastojke i „motive“. Složene loptice stavi na jedan tanjur na kojem ćeš ih poslužiti.

    7

Potom ih ukrasi ljutim papričicama, mladim lukom, sjemenkama sezama ili wasabi pastom. Ako ti wasabi pasta nije svakodnevno na jelovniku – prvo isprobaj jako malu količinu i oprezno – jako je ljuta. Posluži temari sushi uz soja umak.