Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tiramisu cheesecake (bez pečenja)

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

150 g Digestive keksa
60 g maslaca

Za kremu

300 g krem sira
300 g mascarponea
160 g šećera u prahu
1 žličice arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag
1 žlica mljevene želatine

Ostalo

30 piškota
250 ml tople vode
kakao u prahu

Priprema

    1

Rukama ili pomoću sjeckalice/blendera izmrvi Digestive kekse. Na vatri rastopi maslac pa ga pomiješaj s izmrvljenim keksima. Ujednačenu smjesu utisni na dno kalupa za tortu, poravnaj i ostavi u hladnjaku 30 minuta.

    2

U zdjelu dodaj krem sir i Mascarpone pa izmiješaj mikserom. Potom dodaj šećer u prahu (prosij) i aromu vanilije te mikserom izradi u jednoličnu smjesu.

    3

Istuci dobro rashlađeno vrhnje za šlag i dodaj kremi od sira.

    4

U toploj vodi rastopi 2-3 žlice instant kave. Zatim u manju posudu odvoji 3 žlice tekuće kave i dodaj mljevenu želatinu. Promiješaj i pusti da odstoji oko 5 minuta (ili prema uputama na pakiranju). Želatinu potom ugrij na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici kako bi se rastopila (ne smije kuhati).

    5

U želatinu odmah dodaj žlicu-dvije kreme od sira i dobro promiješaj pa ulij sve u ostatak kreme od sira i kratko izmiksaj.

    6

Na dno torte dodaj pola količine kreme. Nekoliko piškota umoči u kavu na sekundu-dvije s obje strane i položi na kremu u jednom redu. Na piškote stavi drugu polovicu kreme od sira i zagladi. Spremi u hladnjak preko noći, odnosno na 12 sati.

    7

Drugi dan tortu izvadi iz kalupa i s vanjske strane obloži poredanim piškotama. Prema potrebi, skrati piškote tako da budu više od torte oko dva centimetra. Pospi kakaom u prahu i ukrasi prema želji.