kaufland.hr/recepti
Tjestenina s umakom od rajčica
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
113 gUgljikohidrati
-
20 gBjelančevine
-
18 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
113 g Ugljikohidrati,
20 g Bjelančevine,
18 g Masti
Sastojci (2 porcije)
200 g | K-Bio penne rigate |
sol | |
1 glavica | crvenog luka |
1 | ljuta papričica |
2 žlice | K-Bio djevičanskog maslinovog ulja |
4 žlice | K-Bio sirupa od agave |
2 žlice | K-Bio dvostrukog koncentrata rajčice |
400 ml | K-Bio soka od rajčice |
150 g | K-Bio crvenog graha |
sol i papar |
Priprema
- 1
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
- 2
Za umak od rajčice oguli luk i sitno ga nasjeckaj. Čili papričicu operi, prepolovi je po dužini i nareži na tanke trakice zajedno sa sjemenkama.
- 3
U loncu zagrij maslinovo ulje i oko 2 minute u njemu pirjaj luk i čili. Dodaj agavin sirup i kratko propirjaj. Dodaj koncentrat i sok od rajčice te pusti da se lagano kuha oko 10 minuta.
- 4
U međuvremenu dobro ocijedi grah, isperi ga hladnom vodom, dodaj umaku od rajčice i kuhaj oko 5 minuta. Zatim sve izmiksaj štapnim mikserom i začini solju i paprom.