Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Tofu katsu

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

Sastojci

400 grama K-take it veggie tofua
50 grama škrobnog brašna (Gustina)
0.5 žličice soli
0.5 žličice crnog papra
0.5 žličice češnjaka u prahu
0.5 šalice K-take it Veggie napitka od soje, nezaslađen, bio
1 šalica panko mrvica
K-Bio ulje za prženje

Za umak

4 žlice K-Bio kečapa
2 žlice umaka od soje
2 žlice K-Bio kanadskog javorova sirupa
1 žličica jabučnog octa
1 žličica dijon senfa K-Favourites
1 žličica češnjaka u prahu
0.5 žličice mljevenog đumbira

Za prilog

K-Bio jasmin riža ili bijela riža dugog zrna

Priprema

    1

Tofu najprije dobro pritisni između slojeva upijajućih kuhinjskih ručnika, najmanje 15 minuta. Što je tofu suši, to će katsu biti hrskaviji. Prešani blok tofua nareži na 4 jednake kriške, debljine oko 1 cm.

    2

Pripremi tri plitke posude. U prvoj pomiješaj škrobno brašno sa soli, paprom i češnjakom u prahu. U drugu ulij biljni napitak, a u treću stavi krušne mrvice. Svaku krišku tofua najprije uvaljaj u začinjeno škrobno brašno, lagano otresi višak, zatim umoči u biljni napitak pazeći da su sve strane prekrivene, pa čvrsto pritisni u mrvice da dobiješ ravnomjeran, deblji sloj koji potpuno obavija tofu.

    3

U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Panirane kriške pažljivo stavi u vruće ulje i peci 2-3 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatnosmeđu boju.

    4

Dok se tofu prži, u maloj zdjeli pomiješaj sve sastojke za umak dok ne postanu glatki. Kušaj i po potrebi prilagodi slatkoću ili kiselost.

    5

Hrskavi tofu katsu prebaci na dasku za rezanje i nareži na trakice širine oko 1,5 cm. Posluži na podlozi od kuhane riže i obilno prelij umakom.

    6

Kao prilog odaberi nešto što će dodati svježinu ili kontrast okusu: pikantnu salatu od krastavaca, korejsku coleslaw salatu, kimchi, povrće na pari ili stir-fry, ili bilo koju vrstu ukiseljenog povrća.