Tofu katsu
Sastojci (4 porcije)
Sastojci
400 grama | K-take it veggie tofua |
50 grama | škrobnog brašna (Gustina) |
0.5 žličice | soli |
0.5 žličice | crnog papra |
0.5 žličice | češnjaka u prahu |
0.5 šalice | K-take it Veggie napitka od soje, nezaslađen, bio |
1 šalica | panko mrvica |
K-Bio ulje za prženje |
Za umak
4 žlice | K-Bio kečapa |
2 žlice | umaka od soje |
2 žlice | K-Bio kanadskog javorova sirupa |
1 žličica | jabučnog octa |
1 žličica | dijon senfa K-Favourites |
1 žličica | češnjaka u prahu |
0.5 žličice | mljevenog đumbira |
Za prilog
K-Bio jasmin riža ili bijela riža dugog zrna |
Priprema
- 1
Tofu najprije dobro pritisni između slojeva upijajućih kuhinjskih ručnika, najmanje 15 minuta. Što je tofu suši, to će katsu biti hrskaviji. Prešani blok tofua nareži na 4 jednake kriške, debljine oko 1 cm.
- 2
Pripremi tri plitke posude. U prvoj pomiješaj škrobno brašno sa soli, paprom i češnjakom u prahu. U drugu ulij biljni napitak, a u treću stavi krušne mrvice. Svaku krišku tofua najprije uvaljaj u začinjeno škrobno brašno, lagano otresi višak, zatim umoči u biljni napitak pazeći da su sve strane prekrivene, pa čvrsto pritisni u mrvice da dobiješ ravnomjeran, deblji sloj koji potpuno obavija tofu.
- 3
U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Panirane kriške pažljivo stavi u vruće ulje i peci 2-3 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatnosmeđu boju.
- 4
Dok se tofu prži, u maloj zdjeli pomiješaj sve sastojke za umak dok ne postanu glatki. Kušaj i po potrebi prilagodi slatkoću ili kiselost.
- 5
Hrskavi tofu katsu prebaci na dasku za rezanje i nareži na trakice širine oko 1,5 cm. Posluži na podlozi od kuhane riže i obilno prelij umakom.
- 6
Kao prilog odaberi nešto što će dodati svježinu ili kontrast okusu: pikantnu salatu od krastavaca, korejsku coleslaw salatu, kimchi, povrće na pari ili stir-fry, ili bilo koju vrstu ukiseljenog povrća.