kaufland.hr/recepti
Tripice (fileki) na bakin način
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (1 porcija)
| 700 g | kuhanih telećih ili junećih, na trakice izrezanih tripica |
| 100 g | slanine |
| 0.2 dl | ulja |
| 3 komada | crvenog luka |
| 4 režnja | češnjaka |
| 4 | lovorova lista |
| 1 vezica | peršina |
| 1 žlica | crvene paprike |
| 1 dl | bijelog vina |
| 3 dl | pasirane rajčice |
| 1 žlica | maslinova ulja |
| Sol i papar | |
| parmezan | |
| 4 veća | krumpira |
Priprema
- 1
Na vrućem ulju zaprži sitno narezani crveni luk, slaninu i češnjak. Dodaj tripice, kratko pirjaj pa sve podlij sa malo vode (da prekrije tripice). Dodaj pire od rajčice, sjeckani peršin, crvenu papriku, lovorov list, sol, papar, maslinovo ulje i bijelo vino. Poklopi i lagano kuhaj 15-20 minuta uz povremeno miješanje. Krumpir skuhaj u posoljenoj vodi i posluži kao prilog.Tripice prije posluživanja pospi ribanim parmezanom. Nemoj zaboraviti nazdraviti čašom dobrog bijelog vina!