kaufland.hr/recepti
Varivo od bijelog graha i kelja
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (10 porcija)
| 5 žlica | maslinovog ulja |
| 1 | glavica luka |
| mrkva | |
| 1 režanj | češnjaka |
| Sol | |
| papar | |
| 2 | K-Classic konzerve bijelog graha |
| 1 | K-Classic konzerva sjeckane rajčice |
| 1 lista | K-Classic povrtnog temeljca |
| ružmarina | |
| 500 g | kovrčavog kelja |
| 4 šnite | kruha |
| ribani sir |
Priprema
- 1
Nareži luk, mrkvu i češnjak. U velikoj posudi zagrij maslinovo ulje. Prži povrće na zagrijanom ulju, dodaj i sol kako bi povrće prije pustilo vodu.
- 2
Ocijedi i operi grah pa ga dodaj sotiranom povrću, dodaj i sjeckane rajčice, ružmarin i temeljac. Pusti da zakuha potom smanji vatru i kuhaj 15 – 20 minuta. Zatim dodaj i narezani kelj. Kušaj po potrebi i doradi okus solju i paprom.
- 3
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Posloži šnite kruha na juhu, posipaj je ribanim sirom te sve stavi u pećnicu samo da se kruh tostira, a sir otopi.