kaufland.hr/recepti
Varivo s kiselim zeljem i mljevenim mesom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 300 g | mljevenog mesa |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 1 luk | luk |
| 1 žličica | koncentrata rajčice |
| 400 g | kiselog kupusa |
| 1 l | temeljca |
| sol i papar | |
| mljevenog kumina |
Za hrskavi kruh
| 1 | baguette |
| 50 g | maslaca sa začinskim biljem |
| 80 g | ribanog sira |
Za posluživanje
| 100 ml | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
Na ulju kratko poprži mljeveno meso pa mu dodaj usitnjeni luk i koncentrat rajčice. Promiješaj i pirjaj dok meso ne promijeni boju.
- 2
Kiselo zelje ocijedi pa isperi ako je preslano. Dodaj ga mljevenom mesu i sve prelij temeljcem. Pusti da zavrije pa poklopi i kuhaj oko 30 minuta.
- 3
Kušaj varivo pa po ukusu dodaj sol, papar i malo mljevenog kumina.
- 4
Baguette nareži na kriške, premaži maslacem i pospi ribanim sirom po želji pa peci u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 5-10 minuta, dok ne postanu hrskavi.
- 5
Varivo posluži s dodatkom kiselog vrhnja, a uz njega savršeno pašu kriške hrskavog kruha sa sirom.