kaufland.hr/recepti
Varivo od leće s kranjskom kobasicom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 300 g | leće |
| 50 g | pancete |
| 100 g | graška |
| 100 g | mrkve |
| 100 g | krumpira |
| 2 glavice | luka |
| 2 režnja | češnjaka |
| 200 g | kranjske kobasice |
| 1 žlica | dimljene mljevene paprike |
| peršin | |
| Sol i papar |
Priprema
- 1
Kobasice isjećemo na kolutove te popečemo na ulju. Izvadimo na tanjur i na masnoći gdje su se pekle kobasice pirjamo luk i pancetu.
- 2
Zatim dodamo mrkvu , krumpir i grašak na kockice. Dodamo dimljenu crvenu papriku, češnjak i dodamo leću koju smo prethodno pomočili u vodi.
- 3
Dolijemo vode da pokrije sve skupa i kuhamo oko pola sata uz dodavanja vode po potrebi. Na kraju dodamo svježe isječeni peršin.