Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganske polpete od leće s umakom od indijskih oraščića

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 43 g
    Ugljikohidrati
  • 26 g
    Bjelančevine
  • 28 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    43 g Ugljikohidrati, 26 g Bjelančevine, 28 g Masti

Sastojci (4 porcije)

250 g crvene leće
1 mrkva
1 luka
1 češnjaka
5 ljuta papričica
4 žlice zobenih pahuljica
4 žlice sezama
sol i papar
malo kumina
mljevena crvena paprika

Dip od indijskih oraščića

150 g indijskih oraščića
1 vezica vlasca
0.5 vezice peršina
Sok 1 limuna
1 žličica soli

Priprema

    1

Leću operi i skuhaj prema uputama na pakiranju, a zatim procijedi.

    2

Vlasac i peršin operi pa nasjeckaj.

    3

Indijske oraščiće ubaci u visoku posudu, dodaj hladnu vodu (dovojlno da prekrije oraščiće) te smiksaj štapnim mikserom. Dodaj vlasac i peršin te sok limuna. Začini solju.

    4

Mrkvu oguli i sitno naribaj, a zatm dobro procijedi višak vode kroz sito.

    5

Češnjak i luk sitno nasjeckaj.

    6

Ljutu papričicu prepolovi po duljini, očisti od sjemenki i nareži.

    7

U većoj posudi pomiješaj leću, zobene pahuljice, češnjak, luk, naribanu mrkvu i ljutu papričicu te dobro promiješaj.

    8

Začini solju, paprom, kuminom i crvenom paprikom te oblikuj 12 polpeta. Uvaljaj ih potom u sezam te peci u vrućem ulju oko tri minute sa svake strane.

    9

Posluži s dipom od indijskih oraščića i salatom po želji.