Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Veganski bolonjez od crvene leće

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

1 glavica luka
2 mrkve
2 češnja češnjaka
2 žlice K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja
150 grama K-Bio crvene leće
2 lovorova lista
100 ml bijelog vina
1 konzerva K-Bio oguljene rajčice
250 ml K-Bio pasirane rajčice
1 žličica mljevene dimljene paprike
1 žlica K-Bio kanadskog javorova sirupa
sol
papar
svježi bosiljak
K-Bio integralni špageti

Priprema

    1

Nasjeckaj luk, mrkvu i češnjak. U tavi zagrij maslinovo ulje pa na njemu pirjaj luk i mrkvu. Kada omekšaju, dodaj i češnjak te nastavi pirjati dok češnjak ne zamiriši.

    2

Zatim dodaj crvenu leću, lovorov list, podlij sve vinom i nastavi pirjati dok alkohol ne ispari.

    3

Sada prelij sve sjeckanom i pasiranom rajčicom, začini solju i paprom, dodaj mljevenu papriku pa kuhaj na laganoj vatri dok leća potpuno ne omekša i počne se raspadati. Okus možeš doraditi s malo javorova sirupa kako bi se izbalansirala kiselina od rajčice.

    4

Posluži uz K-Bio integralne špagete i, po želji, ukrasi jelo listićima svježeg bosiljka