kaufland.hr/recepti
Veganski bolonjez od crvene leće
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
| 1 | glavica luka |
| 2 | mrkve |
| 2 češnja | češnjaka |
| 2 žlice | K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja |
| 150 grama | K-Bio crvene leće |
| 2 | lovorova lista |
| 100 ml | bijelog vina |
| 1 konzerva | K-Bio oguljene rajčice |
| 250 ml | K-Bio pasirane rajčice |
| 1 žličica | mljevene dimljene paprike |
| 1 žlica | K-Bio kanadskog javorova sirupa |
| sol | |
| papar | |
| svježi bosiljak | |
| K-Bio integralni špageti |
Priprema
- 1
Nasjeckaj luk, mrkvu i češnjak. U tavi zagrij maslinovo ulje pa na njemu pirjaj luk i mrkvu. Kada omekšaju, dodaj i češnjak te nastavi pirjati dok češnjak ne zamiriši.
- 2
Zatim dodaj crvenu leću, lovorov list, podlij sve vinom i nastavi pirjati dok alkohol ne ispari.
- 3
Sada prelij sve sjeckanom i pasiranom rajčicom, začini solju i paprom, dodaj mljevenu papriku pa kuhaj na laganoj vatri dok leća potpuno ne omekša i počne se raspadati. Okus možeš doraditi s malo javorova sirupa kako bi se izbalansirala kiselina od rajčice.
- 4
Posluži uz K-Bio integralne špagete i, po želji, ukrasi jelo listićima svježeg bosiljka