kaufland.hr/recepti
Veganski bolonjez od crvene leće
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
1 | glavica luka |
2 | mrkve |
2 češnja | češnjaka |
2 žlice | K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja |
150 grama | K-Bio crvene leće |
2 | lovorova lista |
100 ml | bijelog vina |
1 konzerva | K-Bio oguljene rajčice |
250 ml | K-Bio pasirane rajčice |
1 žličica | mljevene dimljene paprike |
1 žlica | K-Bio kanadskog javorova sirupa |
sol | |
papar | |
svježi bosiljak | |
K-Bio integralni špageti |
Priprema
- 1
Nasjeckaj luk, mrkvu i češnjak. U tavi zagrij maslinovo ulje pa na njemu pirjaj luk i mrkvu. Kada omekšaju, dodaj i češnjak te nastavi pirjati dok češnjak ne zamiriši.
- 2
Zatim dodaj crvenu leću, lovorov list, podlij sve vinom i nastavi pirjati dok alkohol ne ispari.
- 3
Sada prelij sve sjeckanom i pasiranom rajčicom, začini solju i paprom, dodaj mljevenu papriku pa kuhaj na laganoj vatri dok leća potpuno ne omekša i počne se raspadati. Okus možeš doraditi s malo javorova sirupa kako bi se izbalansirala kiselina od rajčice.
- 4
Posluži uz K-Bio integralne špagete i, po želji, ukrasi jelo listićima svježeg bosiljka