Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Vegetarijanski kruh s umakom od brusnica

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

5 glavica luka
100 g kvinoje
1 kg šampinjona
1 kg mrkve
6 žlica ulja
sol i papar
100 g oraha
120 g sušenih marelica
250 g kestena, skuhati
6 grančica timijana
0.5 vezice peršina
100 g mljevenih badema
0.5 žličice šećera
3 jaja
200 g smrznutih brusnica
150 ml crnog vina
1 žlica škrobnog brašna (Gustina)
2 žlice balzamičnog octa

Priprema

    1

Kvinoju namoči u vodi preko noći. Luk oguli i sitno nasjeckaj. Šampinjone očisti i grubo nareži, a mrkve oguli i 300 g naribaj.

    2

U velikoj tavi ugrij 4 žlice ulja te kratko pirjaj gljive. Dodaj tri četvrtine količine nasjeckanog luka i naribanu mrkvu. Kratko pirjaj pa začini solju i paprom.

    3

Orahe, marelice i kestene grubo nareži, a timijan i peršin sitno nasjeckaj. Kvinoju dobro ocijedi te pomiješaj s orasima i bademima, marelicama, kestenima, peršinom i polovicom timijana. Smjesu dodaj u tavu s gljivama te još kratko pirjaj. Začini solju i paprom po ukusu. Dobivenu smjesu prebaci u zdjelu i ostavi da se ohladi.

    4

Duguljasti kalup (11x30 cm) premaži maslacem i pospi brašnom. Pomiješaj tri jaja i 100 ml crnog vina te dodaj u ohlađenu smjesu od šampinjona. Smjesu ulij u pripremljeni kalup te peci u pećnici oko 50 minuta na 180°C.

    5

U međuvremenu prepolovi ostatak mrkve po duljini te ih pomiješaj sa solju, paprom, jednom žlicom ulja i šećerom. Marinirane mrkve prebaci u vatrostalnu posudu i peci oko 20 minuta u pećnici.

    6

Za umak od brusnica ugrij jednu žlicu ulja u loncu, dodaj ostatak nasjeckanog luka te pirjaj tri minute. Dodaj timijan i brusnice te 50 ml crnog vina. Pusti da prokuha i lagano kuhaj još pet minuta. Umiješaj potom malo škrobnog brašna te postupno dodaj u lonac s brusnicama. Smanji jačinu vatre i kuhaj još osam minuta, a zatim začini solju, paprom i balzamičnim octom.

    7

Izvadi pečenje iz pećnice, pažljivo istresi iz kalupa te nareži na kriške.

    8

Posluži s glaziranim mrkvama i umakom od brusnica.