kaufland.hr/recepti
Zapečeni camembert
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
710/2960kcal / kJ
-
54 gUgljikohidrati
-
26 gBjelančevine
-
42 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
710/2960 kcal/kJ,
54 g Ugljikohidrati,
26 g Bjelančevine,
42 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 80 g | K-Classic lješnjaka, cijelih |
| 2 | jaja |
| 100 g | krušnih mrvica |
| 2 | sira camemberta (po 125 g) |
| 4 | smokve |
| 4 | grančice timijana |
| 40 g | suhih smokava |
| 20 g | pistacija |
| 1 žlica | meda |
| 0.5 | baguette |
Priprema
- 1
Zagrijati pećnicu (gornji i donji grijač: 225 °C/na programu cirkulirajućeg zraka: 200 °C). Lješnjake sitno nasjeckati. U tanjur umutiti jaja. U drugom tanjuru pomiješati krušne mrvice s lješnjacima. Camembert prvo umočiti u jaje, a zatim u smjesu od krušnih mrvica i lješnjaka. Ponoviti ovaj postupak, staviti sir u vatrostalnu posudu i peći na srednjoj rešetki oko 15 minuta.
- 2
U međuvremenu oprati i osušiti smokve te ih narezati na četvrtine. Timijan oprati, otresti i otkinuti listove sa stabljika. Suhe smokve narezati na tanke trakice.
- 3
Pečeni camembert nadjenuti smokvama, pistacijama i timijanom. Preliti medom i poslužiti uz baguette.