Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Zapečeni krumpir s kozjim sirom i češnjakom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

750 g krumpira
3 žlice maslinova ulja
3 režnja češnjaka
1 žlica soli
0.5 žlice crnog papra
150 g kozjeg sira
0.25 ml punomasnog mlijeka
parmezana
1 žlica ružmarina, sitno nasjeckati

Savjet

  • Pripremu ovog jela možeš početi dan ranije, od koraka br. 3 ( PAŽNJA! Mlijeko i sir dodaj prije pečenja). Posudu s krumpirom poklopi i odloži u hladnjak, prije pečenja je izvadi i ostavi da se prilagodi sobnoj temperaturi.


Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 200°C. Pekač premaži s malo ulja ili maslaca, po želji.

    2

Oštrim nožem nareži krumpir na tanke kriške debljine 3 mm. Narezani krumpir stavi u posudu, prelij maslinovim uljem i dodaj usitnjeni češnjak, sol i papar. Promiješaj kako bi se krumpir, ulje i začini sjedinili.

    3

Krumpir podijeli na 3 dijela. Rasporedi 1/3 pripremljenog krumpira na dno podmazanog pekača.Pospi krumpir sa polovinom kozjeg sira. Dodaj još 1/3 krumpira, ostatak kozjeg sira i prekrij s ostatkom krumpira. Krumpir može otpustiti malo soka. Ako se ovo desi, blago ga protrljaj i iscijedi višak soka prije nego što krumpir staviš u pekač.

    4

Ovako složeno jelo prelij mlijekom i pospi parmezanom. Pokrij pekač aluminijskom folijom. Peci 30 minuta na 200°C. Skini foliju i pusti da se zapeče u pećnici još 15 minuta, dok gornja korica ne dobije lijepu boju. Pospi ružmarinom i serviraj toplo.