Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice

K-free: proizvodi bez glutena i laktoze

Želiš li izbaciti gluten ili laktozu iz prehrane ili su u pitanju zdravstveni razlozi? Onda će ti naši K-free proizvodi pojednostaviti kupovinu. Proizvodi K-free ne sadrže gluten i laktozu, ali pritom i dalje imaju svoj puni okus. Kod nas ćeš pronaći 12 proizvoda bez glutena i 3 proizvoda bez laktoze, koji su još k tome i cijenom prihvatljivi. Proizvodi K-free nude ponešto za svaki ukus: raznovrsne bezgluztenske namirnice i ukusni mliječni proizvodi bez laktoze poput trajnog mlijeka ili vrhnja. Naš bezglutenski asortiman nudi primjerice smjese za pripremu pekarskih proizvoda koji će ti sigurno uspjeti, a ujedno su i jako ukusni.  

Bez laktoze

K-free proizvodi bez laktoze

S K-free proizvodima sada je postalo još jednostavnije temeljiti svoju prehranu na proizvodima bez laktoze. Kušaj naše  K-free proizvode bez laktoze s različitim udjelom mliječne masti ili pak svježe mlijeko bez laktoze – sve to nudimo kako bi ubuduće u svojim žitaricama uživali bez kompromisa.

K-free bez laktoze: recept

Zobene pahuljice s malinama i bosiljkom

  1. U posudi pomiješaj zobene pahuljice s mlijekom i medom, prekrij posudu i ostavi smjesu da se preko noći namače u hladnjaku.
  2. Limetu operi vrućom vodom, osuši je i naribaj koricu. Operi bosiljak, otresi ga i otkini lišće s peteljki.
  3. Polovicu malina umiješaj u smjesu zobenih pahuljica i pritom ih lagano zgnječi. Raspodijeli u dvije zdjelice, dodaj preostale maline i bademe te ukrasi naribanom koricom limete i bosiljkom.

 

Savjet: Za brzu pripremu: u lončiću zagrij zobene pahuljice s mlijekom i medom te pri laganoj vatri miješaj 5-6 minuta dok smjesa ne postane kremasta.

 

Bez glutena

K-free proizvodi bez glutena

S proizvodima K-free bezglutenska prehrana više ne predstavlja problem, a ne moraš više činiti ni ustupke po pitanju okusa namirnica. Kušaj neke od naših bezglutenskih namirnica za pripremu pekarskih proizvoda. Napravi čokoladne muffine ili lagani kolač s limunom bez puno muke. Svoj doručak ubuduće možeš upotpuniti pecivima sa sjemenkama ili svijetlim pecivima koja će se sigurno svidjeti i ostalim članovima obitelji, bez obzira moraju li se pridržavati bezglutenske prehrane ili ne.

Visoka kvaliteta

Bez emulgatora

Za razliku od proizvoda naše konkurencije, naša K-free tjestenina ne sadrži emulgatore zbog čega naši proizvodi nakon kuhanja ostanu konzistentniji, a umaci se bolje prožimaju.

Velik izbor

Sastojci

Naša K-free tjestenina sadrži 98 % kukuruznog brašna i 2 % brašna od slanutka.

Niske cijene

Kratak transport namirnica

Mlin u kojem se obrađuje kukuruz koji koristimo za našu K-free tjesteninu, okružen je poljima na kojima se on uzgaja. Upravo zbog toga je transport kukuruza vrlo kratak pa ga nije potrebno ni pakirati za prijevoz.   


K-free bez glutena: recept

Kriška kruha s dinjom i pršutom

  1. U grill-tavi bez masti poprži kruh s obje strane. Oguli dinju i uklonite jezgru. Narežite dinju dijagonalno na tanke kriške.
  2. Operi i otresi rikulu. Operi limun vrućom vodom, osuši ga, naribaj koricu i iscijedi sok. Izmiješaj naribanu koricu i limunov sok s maslinovim uljem te dodaj sol i papar. Zatim pomiješaj s rikulom.
  3. Prženi kruh namaži svježim sirom i stavi na njega pršut, rikulu i dinju. Ukrasi paprom.

 

Savjet: Kriške pršuta najlakše se odvajaju jedna od druge netom izvađene iz hladnjaka.

 


Očekuješ goste, a među njima ima i netko tko jede bezglutensku hranu? Uz naše savjete ćeš kao organizator i domaćin ostati opušten, a tvoji gosti će biti zadovoljni.

Najprije provjeri

Razgovor o hrani ne može naškoditi. Na taj način možeš unaprijed prodiskutirati o intoleranciji ili alergijama na određenu hranu te izbjeći neugodna iznenađenja. Možda će ti gost predložiti da on sam donese odgovarajuće sastojke za pripremu hrane ili će ti objasniti na što moraš posebno obratiti pažnju.

Bez miješanja

Najvažnija stavka je da se bezglutenske namirnice ne smiju nipošto miješati s namirnicama koje sadrže gluten. Najbolje bi bilo da jelo pripremaš u potpunosti s bezglutenskim namirnicama, primjerice sa bezglutenskim brašnom, te na taj način spriječiš da se sastojci na radnoj ploči pomiješaju ili da slučajno zabunom dodaš gluten u bezglutensko jelo. Ako pripremaš više verzija jela, onda bi trebalo očistiti radnu ploču, a sve kalupe, posude i pribor za jelo zamijeniti čistim.

Na ovo moraš paziti kod napitaka

Čak i kod napitaka postoje zamke: osim kod piva i kave od žitarica, koji očito sadrže gluten, postoje i limunade koje primjerice sadrže ječmeni slad ili ekstrakt slada i stoga nisu bezglutenski napitci.  


Najčešća pitanja

Je li ti sve jasno?

Želiš li saznati više o našoj robnoj marki K-free? Imaš pokoje pitanje? U našoj rubrici "Usluge" možeš pronaći popis najčešćih pitanja i odgovora.