Aquafaba mousse od čokolade
Sastojci (2 porcije)
185 ml | aquafaba, vode od slanutka |
120 g | tamne čokolade (70% kakaa) |
Priprema
- 1
Konzervu slanutka stavi u hladnjak i dobro ohladi prije izrade šlaga. Plastičnu ili staklenu posudu za miksanje dobro očisti kako ne bi bila masna.
- 2
Ocijedi vodu od slanutka u posudu i miksaj dok ne dobiješ čvrst snijeg, između 10 i 15 minuta.
- 3
Čokoladu otopi na pari pa je pusti minutu-dvije da se ohladi. Ne smije se stvrdnuti, treba biti tekuća, ali ne skroz vruća.
- 4
Pola čokolade umiješaj u šlag mikserom na najmanjoj brzini, a potom ostatak umiješaj silikonskom špatulom. Šlag će splasnuti i to je normalno. Ako se tekućina počne odvajati, to je znak da nešto nije dobro.
- 5
Mousse ulij u staklene posudice i stavi u hladnjak najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Posluži posuto komadićima čokolade.