kaufland.hr/recepti
Asado
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
41 gUgljikohidrati
-
59 gBjelančevine
-
55 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
41 g Ugljikohidrati,
59 g Bjelančevine,
55 g Masti
Sastojci (2 porcije)
1
| 1 | ljutika |
| 1 | ljuta papričica |
| 4 grančice | peršina |
| 4 grančice | origana |
| 2 grančice | ružmarina |
| 1 | limeta |
| 1 žlica | bijelog vinskog octa |
| 5 žlica | maslinova ulja |
| Sol | |
| papar | |
| 2 | rog paprike |
| 2 | veća krumpira |
| 1 | juneći odrezak |
| 4 | juneće kobasice |
Priprema
- 1
Češnjak sitno nasjeckaj, a ljutiku nareži na kockice. Ljutu papričicu nasjeckaj na trakice, a začinsko bilje usitni. Limeti naribaj koricu i iscijedi sok. Pomiješaj češnjak, ljutiku, papričicu, četiri žlice ulja, koricu i sok limete te nasjeckano začinsko bilje. Začini solju i paprom, poklopi i stavi sa strane.Paprike i krumpir prepolovi po duljini. Meso začini solju i paprom te premaži žličicom ulja. Meso, kobasice, papriku i krumpir ispeci na roštilju. Pri kraju pečenja meso i povrće začini ružmarinom i ostatkom origana. Posluži s pripremljenim umakom.