kaufland.hr/recepti
Baguette sa začinima i češnjakom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (3 komada)
| 350 ml | mlake vode |
| 1 | kocka svježeg kvasca (42 g) |
| 2 žličice | šećera |
| 3 žlice | maslinovog ulja |
| 550 g | brašna |
| 2 žličice | soli |
| 180 g | maslaca (omekšanog) |
| 1 glavica | češnjaka |
| 0.5 žličice | papra |
| 2 žličice | talijanske mješavine začina |
Priprema
- 1
U dovoljno veliku zdjelu ulij mlaku vodu i u nju usitni svježi kvasac. Dodaj šećer i sve miješaj dok se kvasac ne otopi. Poklopi i ostavi da se kvasac aktivira, oko 8 minuta. Dodaj maslinovo ulje, brašno i sol. Miješaj drvenom kuhačom dok se svi sastojci ne sjedine i oblikuje se tijesto.
- 2
Stavi tijesto na pobrašnjenu radnu plohu i razreži ga na tri jednaka dijela.
- 3
Svaki komad tijesta oblikuj u baguette i stavi ih u pekač obložen papirom za pečenje. Pekač prekrij čistom, suhom krpom i ostavi pokriveno 15-ak minuta.
- 4
Zagrij pećnicu na 240°C.