Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Baguette sa začinima i češnjakom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (3 komada)

350 ml mlake vode
1 kocka svježeg kvasca (42 g)
2 žličice šećera
3 žlice maslinovog ulja
550 g brašna
2 žličice soli
180 g maslaca (omekšanog)
1 glavica češnjaka
0.5 žličice papra
2 žličice talijanske mješavine začina

Savjet

  • Kako bi baguette bio mekan i prozračan, tijesto nemoj predugo mijesiti. Za ekstra hrskavi baguette, tijekom pečenja stavi posudu s vodom na dno pećnice, ispod pekača.


Priprema

    1

U dovoljno veliku zdjelu ulij mlaku vodu i u nju usitni svježi kvasac. Dodaj šećer i sve miješaj dok se kvasac ne otopi. Poklopi i ostavi da se kvasac aktivira, oko 8 minuta. Dodaj maslinovo ulje, brašno i sol. Miješaj drvenom kuhačom dok se svi sastojci ne sjedine i oblikuje se tijesto.

    2

Stavi tijesto na pobrašnjenu radnu plohu i razreži ga na tri jednaka dijela.

    3

Svaki komad tijesta oblikuj u baguette i stavi ih u pekač obložen papirom za pečenje. Pekač prekrij čistom, suhom krpom i ostavi pokriveno 15-ak minuta.

    4

Zagrij pećnicu na 240°C.