Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Božićni recept staroga vuka

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 40 g
    Ugljikohidrati
  • 48 g
    Bjelančevine
  • 83 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    40 g Ugljikohidrati, 48 g Bjelančevine, 83 g Masti

Sastojci (4 porcije)

800 g janjećeg buta
3 luka
300 g mrkve
300 g korijena celera
2 češnjaka
sol
svježe mljeveni papar
4 žlice repičina ulja
200 ml crnog vina
700 ml janjećeg temeljca
2 lista lovora
200 ml mlijeka (3,5 % m.m.)
100 g kukuruzne krupice
30 g parmezana
40 g maslaca
800 g svježe paprike
1 grančica ružmarina
5 žlica maslinova ulja
2 žlice svijetlog balzamičnog octa

Priprema

    1

Meso nareži na komade veličine dva centimetra. Luk, češnjak i mrkvu oguli pa ih sitno nasjeckaj. U većem plitkom loncu prži meso dvije minute, a zatim ga začini solju i paprom. Dodaj luk, češnjak i mrkvu te još kratko pirjaj. Dodaj vino i pusti da prokuha, a zatim umiješaj 400 ml temeljca i listove lovora. Poklopi i lagano kuhaj sat vremena. Pomiješaj mlijeko i 300 ml temeljca, začini solju i prokuhaj. Uz neprestano miješanje postupno dodaj palentu (kukuruznu krupicu) te kuhaj na laganoj vatri 15-20 minuta (dok se ne zgusne). Umiješaj naribani parmezan i maslac te začini solju i paprom po ukusu. Drži na toplom mjestu do posluživanja. Upali pećnicu i namjesti na grill funkciju. Paprike operi, očisti i nareži na četvrtine, a zatim stavi u lim za pečenje obložen masnim papirom. Peci u pećnici 10-15 minuta pa izvadi i pokrij vlažnom krpom. Pomiješaj maslinovo ulje i balzamični ocat te umiješaj iglice ružmarina. Ukloni kožicu s pečenih paprika i nareži ih na široke trake, a zatim premaži mješavinom ulja i octa.


Video recept