Cantucci s čokoladom i bademima
Sastojci (20 komada)
230 g | šećer |
prstohvat soli | |
120 g | maslaca |
2 | jaja |
1 | žumanjak |
350 g | brašna |
280 g | grubo mljevenih badema |
1 | prašak za pecivo |
1 | bjelanjak za premazivanje |
80 g | tamne čokolade (70% kakaa) |
20 g | sjeckanih tostiranih badema |
Priprema
- 1
Smiksaj šećer i maslac, pa im dodaj jaja i bademe, te na kraju dodaj brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- 2
Smjesu složi u dvije štruce, premaži ih bjelanjkom i stavi na papir za pečenje.
- 3
Peci 20 minuta na 165 – 170 °C (ovisno o jačini pećnice).
- 4
Ohlađenu štrucu nareži na tanke keksiće i stavi ih sušiti u pećnicu na 100 °C oko 30 minuta.
- 5
Rastopi čokoladu na pari i njom ukrasi ohlađene keksiće. Pospi tostiranim bademima i ostavi da se čokolada ohladi.
- 6
Dodatni savjeti:
- 7
Temperatura sušenja i pečenja varira ovisno o jačini pećnice.
- 8
Cantucci mogu stajati zatvoreni i na hladnom do mjesec dana.
- 9
Ako keksiće želiš napraviti u vrijeme blagdana, bademe možeš zamijeniti dekorativnim posipom.