kaufland.hr/recepti
Cappucino torta
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (8 komada)
Biskvit:
| 250 g | čokoladnih keksa |
| 170 g | gorke čokolade |
| 0.5 šalice | smeđeg šećera |
| 0.125 žličice | muškatnog oraščića |
Ganache:
| 1 /2 šalica | vrhnja |
| 550 g | gorke čokolade |
| 0.25 šalice | likera od kave |
Krema:
| 750 g | krem sira |
| 1 šalica | šećera |
| 1 /2 žlica | brašna |
| 1 /2 žlica | ruma |
| 2 žlice | Cappuccina iz vrećice |
| 2 žličice | ekstrakta vanilije |
| 1 /2 žličica | meda |
| 3 | jaja |
Priprema
- 1
Pomiješajte sve sastojke za biskvit u blenderu i miksajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
- 2
Rukama utisnite smjesu u kalup, ostavljajući malo uzdignute rubove.
- 3
Za ganache zagrijte vrhnje, a zatim maknite s vatre te dodajte kockice čokolade i liker. Miješajte dok se ne rastopi, a zatim dvije šalice ganachea prelijte po biskvitu. Stavite 30 minuta u zamrzivač.
- 4
Napravite kremu: mikserom miješajte sir i šećer, a zatim umiješajte brašno.
- 5
U maloj posudi pomiješajte rum, cappuccino, vaniliju i med, pa umiješajte u sir. Dodajte jedno po jedno jaje i miješajte.
- 6
Prelijte kremu preko ganachea i biskvita te pecite oko sat vremena. Ohladite i poslužite.