Četiri vrste keksića od jednog tijesta
Sastojci (50 komada)
Sastojci za tijesto
| 400 g | glatkog brašna |
| 250 g | maslaca |
| 160 g | šećera |
| 1 | K-Classic vanilin šećer |
| 1 | jaje |
| soli | |
| 0.5 žličice | praška za pecivo |
Sastojci za keksiće
| 3 žlice | K-Classic džema od malina |
| 60 g | sjeckanih oraha |
| 3 žlice | čokoladnog namaza |
| cimet | |
| đumbir | |
| 35 g | maslaca |
| 40 g | šećera |
| 150 g | tamne čokolade |
| kokosovog ulja | |
| 2 žlice | nasjeckanih badema |
Priprema
- 1
Smiksaj maslac sobne temperature i šećer. Zatim dodaj jaje, prosijano brašno, prašak za pecivo i sol. Kada se smjesa sjedini, prebaci je na radnu površinu i podijeli na četiri jednaka dijela. Svaki dio oblikuj u pločicu, tri dijela omotaj prozirnom folijom i stavi hladiti 20 do 30 minuta.
- 2
Odvoji mali dio od prvog dijela tijesta, a ostatak utisni u manji kalup ili izvaljaj na 20 x 20 cm. U odvojeni dio tijesta dodaj pola žlice brašna. Tijesto u kalupu premaži džemom i na njega namrvi tijesto pomiješano s brašnom. Stavi hladiti na sat vremena, a zatim peći na 12 do 15 minuta na 180 °C.
- 3
Uzmi drugi dio tijesta, umiješaj nasjeckane orahe i izrezuj oblike po želji. Stavi hladiti 30 minuta, a zatim peći oko 12 minuta na 180 °C. Kada se ohlade, spoji ih s čokoladnim namazom.
- 4
U treći dio tijesta dodaj 2 žlice brašna i ¼ žličice praška za pecivo. Složi nadjev od maslaca, šećera, cimeta i đumbira. Razvaljaj tijesto, premaži ga s nadjevom i čvrsto zarolaj. Umotaj u plastičnu foliju i stavi na hlađenje 30 do 60 minuta (dok ne postane skroz čvrsto). Nakon što se ohladi i stisne, tijesto nareži na kolutiće cca. 1 cm i stavi peći oko 12 minuta na 180 °C.
- 5
Četvrti dio tijesta podijeli na kuglice veličine 11 do 12 grama. Svaku kuglicu oblikuj u prutić, stavi hladiti 30 minuta, a zatim peći oko 12 minuta na 180 °C. Nakon što se prutići potpuno ohlade, otopi čokoladu s kokosovim uljem na pari, dodaj joj bademe i umoči prutiće u čokoladu. Ostavi da se čokolada stisne.