Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Četiri vrste keksića od jednog tijesta

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (50 komada)

Sastojci za tijesto

400 g glatkog brašna
250 g maslaca
160 g šećera
1 K-Classic vanilin šećer
1 jaje
soli
0.5 žličice praška za pecivo

Sastojci za keksiće

3 žlice K-Classic džema od malina
60 g sjeckanih oraha
3 žlice čokoladnog namaza
cimet
đumbir
35 g maslaca
40 g šećera
150 g tamne čokolade
kokosovog ulja
2 žlice nasjeckanih badema

Priprema

    1

Smiksaj maslac sobne temperature i šećer. Zatim dodaj jaje, prosijano brašno, prašak za pecivo i sol. Kada se smjesa sjedini, prebaci je na radnu površinu i podijeli na četiri jednaka dijela. Svaki dio oblikuj u pločicu, tri dijela omotaj prozirnom folijom i stavi hladiti 20 do 30 minuta.

    2

Odvoji mali dio od prvog dijela tijesta, a ostatak utisni u manji kalup ili izvaljaj na 20 x 20 cm. U odvojeni dio tijesta dodaj pola žlice brašna. Tijesto u kalupu premaži džemom i na njega namrvi tijesto pomiješano s brašnom. Stavi hladiti na sat vremena, a zatim peći na 12 do 15 minuta na 180 °C.

    3

Uzmi drugi dio tijesta, umiješaj nasjeckane orahe i izrezuj oblike po želji. Stavi hladiti 30 minuta, a zatim peći oko 12 minuta na 180 °C. Kada se ohlade, spoji ih s čokoladnim namazom.

    4

U treći dio tijesta dodaj 2 žlice brašna i ¼ žličice praška za pecivo. Složi nadjev od maslaca, šećera, cimeta i đumbira. Razvaljaj tijesto, premaži ga s nadjevom i čvrsto zarolaj. Umotaj u plastičnu foliju i stavi na hlađenje 30 do 60 minuta (dok ne postane skroz čvrsto). Nakon što se ohladi i stisne, tijesto nareži na kolutiće cca. 1 cm i stavi peći oko 12 minuta na 180 °C.

    5

Četvrti dio tijesta podijeli na kuglice veličine 11 do 12 grama. Svaku kuglicu oblikuj u prutić, stavi hladiti 30 minuta, a zatim peći oko 12 minuta na 180 °C. Nakon što se prutići potpuno ohlade, otopi čokoladu s kokosovim uljem na pari, dodaj joj bademe i umoči prutiće u čokoladu. Ostavi da se čokolada stisne.