kaufland.hr/recepti
Ćevapi u lisnatom tijestu sa senfom, ajvarom i kajmakom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (14 komada)
Sastojci:
| 275 g | svježeg lisnatog tijesta |
| 14 kom | junećih ćevapa |
| 3 žlice | senfa |
| 7 žličica | ljutog ajvara |
| 1 | jaje |
Za umak:
| 2 žlice | mladog kajmaka |
| 2 žlice | ljutog ajvara |
Za posluživanje:
| 3 glavice | ljutike |
Priprema
- 1
Razmotaj lisnato tijesto pa ga izreži na trokute. Reži po kraćoj strani, tako da jednu liniju povučeš koso, pa jednu ravno i tako dok ne narežeš cijeli komad tijesta.
- 2
Uz pomoć kista, pola trokutića tijesta premaži senfom, a pola ljutim ajvarom.
- 3
Na širi dio svakog trokuta tijesta postavi po jedan ćevap pa ga zamotaj. Ćevape posloži na lim za pečenje.
- 4
Razmuti jaje pa kistom premaži svaku rolicu. Peci u pećnici 20-25 minuta na 200 °C, odnosno dok tijesto ne porumeni.
- 5
Dok se rolice peku, u zdjelici pomiješaj mladi kajmak i ljuti ajvar dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
- 6
Rolice posluži uz umak od kajmaka i ajvara i nasjeckani luk.