Ceviche od kozica i manga
Sastojci (4 porcije)
| 400 g | kozica, oguliti i očistiti | 
| 1 | mango | 
| 1 | ljubičasti luk | 
| 1 | krastavci | 
| 8 | cherry rajčica | 
| 1 | peperoncin | 
| 1 | avokado | 
| 1 | naranča | 
| 4 | limete | 
| Cvijet soli, papar | |
| korijander (cilantro ), ako nemate nasjecite peršin | 
Priprema
- 1
Kozice ogulimo, posolimo i stavimo u zdjelu.prelijemo sokom od naranče i limete. Dodamo luk, mango, avokado, cherry rajčice, krastavac i papričicu koju smo narezali na sitno. Dodamo nasječeni korijander pokrijemo svježom folijom i stavimo u frižider oko sat vremena da se kozice skuhaju u soku od limete i naranče. Serviramo u čaše koje smo ukrasili sa soli i limetom. Uz to poslužimo tortilje koje smo narezali i ispekli u dubokoj masnoći. Izvadili na papirnati ubrus i posolili.
- 2
Ceviche je peruansko jelo koje se obično priprema od svježe sirove ribe sušene u svježim sokovima citrusa, najčešće limete ili limuna. Također se začini ajolijem, čili papričicama ili drugim začinima, a dodaju se i julienirani crveni luk, sol i cilantro