Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Cheesecake s preljevom od šumskog voća

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 komada)

Za donji sloj

200 g Digestive keksa
15 g maslaca

Za žutu kremu

2 jaja
vanilin šećer
200 g šećera u prahu
500 g svježeg sira
Naribana korica 1 limuna

Za bijelu kremu

800 g milerama
vanilin šećer
limunov sok, po želji
100 g Šećera u prahu za posipanje

Priprema

    1

Digestive kekse usitni u sjeckalici ili multipraktiku. Rasporedi na dno okruglog kalupa pa prelij otopljenim maslacom. Stavi u hladnjak dok pripremaš kremu.

    2

U zdjelu stavi svježi sir. Ako je potrebno, prvo ga procijedi. Dodaj jaja, šećer u prahu i vanilin šećer te naribanu koricu (neprskanog) limuna. Sve pomiješaj mikserom.

    3

Kremu prelij preko sloja keksa, poravnaj i peci 40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C.

    4

Za bijelu kremu pomiješaj mileram sa šećerima i malo limunovog soka. Prelij preko pečene žute kreme pa vrati u pećnicu na 5 minuta. Izvadi cheesecake i ohladi na sobnu temperaturu, a potom stavi u hladnjak da se u potpunosti ohladi.

    5

Za preljev od šumskog voća zakuhaj 300 g odabranog smrznutog voća s malo limunovog soka i 2 žlice šećera. Ohladi pa posluži preliveno preko kriške torte od sira.