Chili bez mesa
Sastojci (4 porcije)
| 200 g | riže |
| sol i papar | |
| 3 | paprike |
| 2 | mrkve |
| 2 | luka |
| 1 | češanj češnjaka |
| 2 | ljute papričice |
| 285 g | kukuruza iz konzerve |
| 250 g | crvenog graha |
| 255 g | bijelog graha (iz konzerve) |
| 3 žlice | maslinova ulja |
| 2 žlice | koncentrata rajčice |
| 800 g | pasirane rajčice |
| 1 žlica | crvene paprike u prahu |
| 2 | limete |
| 1 vezica | korijandera |
| 400 g | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
- 2
Pripremi rižu prema uputama na pakiranju.
- 3
Paprike operi, očisti i nareži na kockice. Mrkvu operi, oguli i također nareži na kockice. Luk i češnjak sitno nasjeckaj. Ljutu papričicu prereži po duljini, ukloni sjemenke i nareži na trakice. Procijedi kukuruz i grah te isperi vodom.
- 4
U loncu zagrij ulje te pirjaj luk, češnjak, mrkvu i papriku. Umiješaj koncentrat rajčice, kratko neka se zapeče, a potom dodaj pasiranu rajčicu i pusti da se kuha 10-ak minuta. Umiješaj kukuruz i grah, kuhaj još 10 minuta, a zatim začini solju i paprom te crvenom paprikom u prahu.
- 5
Limetu operi u vrućoj vodi, osuši i nareži na ploške. Korijander operi i natrgaj na listiće. Veganski chili pospi korijandrom te posluži s kiselim vrhnjem i ploškama limete..
- 6
Savjet: po želji dodaj tofu ili sojine komadiće.