Cimet rolice
Sastojci (15 komada)
| 600 g | glatkog brašna |
| 1 vrećica | suhog kvasca |
| 0.5 žličice | praška za pecivo |
| 0.5 žličice | sode bikarbone |
| 1 žličica | soli |
| 400 ml | mlijeka |
| 125 ml | ulja ili maslaca |
| 125 g | šećera |
Nadjev
| 150 g | maslaca |
| 130 g | šećera |
| 3 žlice | cimeta |
Preljev
| šećer u prahu | |
| mlijeko |
Priprema
- 1
U zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke za tijesto.
- 2
U lončiću zagrij mlijeko dok nije mlako i u njemu otopi šećer. Postupno dodaj u brašno, kao i ulje pa miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto. Ostavi na toplom mjestu oko sat vremena da tijesto udvostruči volumen.
- 3
Tijesto prebaci na pobrašnjenu podlogu pa ga razvaljaj u pravokutni oblik dimenzija oko 75x50 cm. Tijesto će možda biti malo ljepljivo i mekano, ali ga je potrebno tanko razvaljati. Premaži ga maslacem. Možeš ga ili otopiti ili ostaviti na toplom da bude lako maziv pa jednostavno premazati tijesto. Potom ga pospi cimetom i šećerom.
- 4
Dulji kraj tijesta nježno počni rolati u roladu. Dobro učvrsti krajeve tijesta.
- 5
Nareži roladu na rolice širine do 2,5 centimetra i slaži ih u maslacem premazan pekač po izboru. Ostavi malo mjesta između rolica jer će narasti tijekom pečenja.
- 6
Cimet rolice peci na 180 stupnjeva Celzija oko 15 do 20 minuta.
- 7
U posudi mikserom ili pjenjačom pomiješaj šećer u prahu s malo mlijeka dok ne dobiješ preljev željene gustoće.
- 8
Svježe pečene cimet rolice prelij šećernim preljevom.