Čokoladna srca s višnjama
Sastojci (2 komada)
| 200 g | tamne čokolade | 
| 500 ml | vrhnja za šlag | 
| 3 | jaja | 
| 60 g | šećera | 
| 1 žlica | vanilin šećera | 
| 75 g | brašna | 
| 15 g | škrobnog brašna | 
| prstohvat praška za pecivo | |
| 2 listića | želatine | 
| 200 g | višanja | 
| 100 g | svježeg sira | 
| 2 žlice | šećera u prahu | 
| 1 žličica | soka i korica limuna | 
Priprema
- 1
Rastopite čokoladu i dodajte 400 ml vrhnja.
- 2
Žumanjak, dvije žlice vode, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u žumanjke.
- 3
Dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Tijesto izlijte u dva srcolika kalupa i pecite 15-20 minuta na 180°C:
- 4
Biskvite razrežite na tri sloja. Pomiješajte sir, šećer u prahu te sok i koricu limuna, a zatim dodajte rastopljenu želatinu.
- 5
Preostalo vrhnje istucite u šlag i umiješajte polovicu u kremu.
- 6
Višnje prepolovite i rasporedite na donji biskvit.
- 7
Premažite čokoladnom kremom i poklopite drugim biskvitom.
- 8
Premažite ga kremom od sira te poklopite posljednjim biskvitom i premažite ostatkom čokoladne kreme.
- 9
Ukrasite šlagom i slatkim srcima.