Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Čokoladna srca s višnjama

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 komada)

200 g tamne čokolade
500 ml vrhnja za šlag
3 jaja
60 g šećera
1 žlica vanilin šećera
75 g brašna
15 g škrobnog brašna
prstohvat praška za pecivo
2 listića želatine
200 g višanja
100 g svježeg sira
2 žlice šećera u prahu
1 žličica soka i korica limuna

Priprema

    1

Rastopite čokoladu i dodajte 400 ml vrhnja.

    2

Žumanjak, dvije žlice vode, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u žumanjke.

    3

Dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Tijesto izlijte u dva srcolika kalupa i pecite 15-20 minuta na 180°C:

    4

Biskvite razrežite na tri sloja. Pomiješajte sir, šećer u prahu te sok i koricu limuna, a zatim dodajte rastopljenu želatinu.

    5

Preostalo vrhnje istucite u šlag i umiješajte polovicu u kremu.

    6

Višnje prepolovite i rasporedite na donji biskvit.

    7

Premažite čokoladnom kremom i poklopite drugim biskvitom.

    8

Premažite ga kremom od sira te poklopite posljednjim biskvitom i premažite ostatkom čokoladne kreme.

    9

Ukrasite šlagom i slatkim srcima.