Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Čokoladni kuglof

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

120- g glatkog brašna
85- g bijelog šećera
65- g smeđeg šećera
1.5- žličica sode bikarbone
250- g maslaca
50- g kakaa u prahu
žličica soli
540- ml vode
2- jaja
120- g kiselog vrhnja
1- žličica arome vanilije

Priprema

    1

U zdjeli pomiješaj suhe sastojke – glatko brašno, bijeli šećer, smeđi šećer i sodu bikarbonu. Dobro promiješaj.

    2

Na srednje jakoj vatri pomiješaj maslac, kakao u prahu, sol i vodu. Kuhaj dok se sve ne rastopi i sjedini. Potom makni s vatre i pusti da se ohladi na sobnu temperaturu.

    3

Tekuću mješavinu s kakaom ulij u mješavinu suhih sastojaka. Prvo dodaj pola količine pa zamiješaj pjenjačom. Smjesa će sada biti dosta gusta i malo će se teže miješati. Zatim dodaj drugu polovicu i miješaj dok se sve ne sjedini.

    4

Dodaj jedno po jedno jaje i dobro umiješaj. Zatim ulij kiselo vrhnje i aromu vanilije te još jednom dobro promiješaj.

    5

Naulji unutrašnjost kalupa pa ga obloži brašnom. Izlij smjesu u kalup. Ostavi nekoliko centimetara prazno do ruba kalupa jer će se kuglof podići. Peci u pećnici na 170 stupnjeva Celzijusa oko 45 minuta. Provjeri je li kuglof pečen – čačkalicom „upikni“ u sredinu kalupa, ako izađe čista – gotov je.

    6

Izvadi iz pećnice i pusti barem 15 minuta da se ohladi. Poklopi tanjurom i preokreni kuglof. Zatim ga pusti da se ohladi do kraja.

    7

Nanesi čokoladnu glazuru i pospi sjeckanim lješnjacima. Ukrasi ga prema želji – pošećerenim grančicama ružmarina, kandiranom narančom, bobičastim voćem.