kaufland.hr/recepti
Crumble s jabukama, šljivama i zobenim pahuljicama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
Sastojci
| 500 g | jabuka |
| 500 g | šljiva |
| 100 g | smeđeg šećera |
| limunov sok | |
| 80 g | zobenih pahuljica |
| 10 g | cimeta |
Sastojci za crumble posip
| 200 g | brašna |
| 80 g | zobenih pahuljica |
| 160 g | maslaca |
| 80 g | smeđeg šećera |
| limunova korica | |
| prstohvat soli |
Priprema
- 1
Nareži voće, dodaj mu limunov sok, cimet i zobene pahuljice, te ostavi pola sata da voće pusti sok.
- 2
Vatrostalnu zdjelu premaži maslacem i u nju stavi voće.
- 3
Pomiješaj brašno, zobene pahuljice, maslac, smeđi šećer, koricu limuna i prstohvat soli, pa miješaj dok smjesa ne postane mrvičasta.
- 4
Smjesu stavi preko voća i peci 15 minuta na 160 °C, a nakon toga povisi temperaturu na 170 °C i peci još 10 minuta.
- 5
Posluži toplo sa sladoledom.