Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Crveni bodečnjak s blitvom

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

400 g crvenog bodečnjaka
500 g blitve
1 žlica soka od limuna
sol i papar
1 žlica maslaca
3 žlice krušnih mrvica
60 g parmezana, svježe naribanog
50 g svježeg sira
mljeveni muškatni oraščić
600 g batata
2 žlice biljnog ulja
2 žlice sezama

Priprema

    1

Ribu odmrzni, poškropi sokom od limuna, posoli te razdijeli na četiri porcije i stavi u vatrostalnu posudu.

    2

Blitvu operi, očisti i nareži na trakice pa pirjaj na maslacu oko pet minuta. Nakon toga dodaj krušne mrvice, parmezan i svježi sir te začini muškatnim oraščićem, solju i paprom. Smjesu rasporedi po ribi.

    3

Batate nareži na kriške, pomiješaj s uljem i sezamom te začini solju i paprom. Stavi u drugu vatrostalnu posudu i peci u pećnici 30-ak minuta na 180°C. Nakon 12 minuta dodaj ribu.

    4

Pečenu ribu i batate posluži s kriškom limuna.