kaufland.hr/recepti
Crveni bodečnjak s blitvom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 400 g | crvenog bodečnjaka |
| 500 g | blitve |
| 1 žlica | soka od limuna |
| sol i papar | |
| 1 žlica | maslaca |
| 3 žlice | krušnih mrvica |
| 60 g | parmezana, svježe naribanog |
| 50 g | svježeg sira |
| mljeveni muškatni oraščić | |
| 600 g | batata |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 2 žlice | sezama |
Priprema
- 1
Ribu odmrzni, poškropi sokom od limuna, posoli te razdijeli na četiri porcije i stavi u vatrostalnu posudu.
- 2
Blitvu operi, očisti i nareži na trakice pa pirjaj na maslacu oko pet minuta. Nakon toga dodaj krušne mrvice, parmezan i svježi sir te začini muškatnim oraščićem, solju i paprom. Smjesu rasporedi po ribi.
- 3
Batate nareži na kriške, pomiješaj s uljem i sezamom te začini solju i paprom. Stavi u drugu vatrostalnu posudu i peci u pećnici 30-ak minuta na 180°C. Nakon 12 minuta dodaj ribu.
- 4
Pečenu ribu i batate posluži s kriškom limuna.