Cvjetača s mangom i kozicama
Sastojci (4 porcije)
| 250 g | kozica (mogu i škampi) |
| 1 cvjetača (oko 800 g) | |
| 300 g | graška |
| 1 | slanutak iz konzerve |
| 1 češanj | češnjaka |
| 4 žlice | ulja |
| 1 žličica | meda |
| 0.5 žličice | kurkume i currya |
| 0.5 žličice | ribanog đumbira |
| 1 čili | papričica |
| 1 žlica | usitnjenog manga |
| 2 žlice | soka od limete ili limuna |
| sol, papar | |
| svježi peršin |
Priprema
- 1
Kozice odmrznite i obrišite papirnatim ubrusima.
- 2
Cvjetaču narežite na manje „cvjetove“ te kuhajte s graškom u posoljenoj vodi oko 10 minuta.
- 3
Slanutak dobro isperite i ocijedite. Češnjak usitnite i pomiješajte s jednom žlicom ulja i meda te kurkumom.
- 4
Dodajte kozice, dobro promiješajte te ostavite da se mariniraju oko 15 minuta.
- 5
Mango usitnite nožem pa dodatno zgnječite vilicom kako bi dobili kremastu teksturu.
- 6
Umak za povrće napravite od usitnjenog đumbira i čilija, manga, currya, soka od limete, soli, papra i dvije žlice ulja. Prelijte ga preko cvjetače, graška i slanutka te stavite sa strane kako bi se okusi bolje povezali.
- 7
Kozice pecite na ulju 6-8 minuta. Poslužite na tanjuru s usitnjenim peršinom i uživajte u novim okusima!