Dahl od crvene leće i brzi kruščići
Sastojci (4 porcije)
Sastojci
350 g | crvene leće |
1 glavica | luka |
2 režnja | češnjaka |
0.5 | zelenog feferona |
1 žličica | kumina |
1 žličica | dimljene paprike |
1 žličica | kurkume |
1 žličica | korijandera |
maslinovo ulje | |
850 ml | povrtnog temeljca |
400 ml | sjeckane rajčice |
0.5 | limuna (sok) |
sol |
Za kruščiće
250 g | glatkog brašna |
1 žličica | praška za pecivo |
1 prstohvat | soli |
150 g | jogurta |
maslinovo ulje |
Za posluživanje
jogurt | |
0.5 | crvenog feferona |
svježi peršin |
Priprema
- 1
Nasjeckaj luk i češnjak, a feferone nareži na kolutiće.
- 2
U tavu ulij maslinovo ulje pa dodaj luk i kratko prži, dok malo ne omekša. Ubaci češnjak, promiješaj i prži ga 30-ak sekundi.
- 3
Zatim dodaj kumin, dimljenu papriku, kurkumu i korijandar. Sve dobro promiješaj pa ubaci i kolutiće zelenog feferona. Na to dodaj crvenu leću, ponovno promiješaj i podlij temeljcem. Pusti da se sve kuha 20-ak minuta.
- 4
Za to vrijeme u zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Potom dodaj jogurt i zamijesi tijesto. Istresi ga na pobrašnjenu površinu, podijeli na osam dijelova pa svaki taj dio oblikuj u lopticu. Svaku lopticu razvaljaj u krug promjera oko 10 cm.
- 5
Kruščiće ispeci na zagrijanoj tavi tako da ulove boju s obje strane pa ih premaži maslinovim uljem.
- 6
U dahl dodaj sjeckanu rajčicu, promiješaj, kuhaj još nekoliko minuta pa posoli i pokapaj sokom od limuna.
- 7
Dahl pospi nasjeckanim svježim peršinom i crvenim feferonom, pokapaj jogurtom i posluži uz kruščiće.