Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Dahl od crvene leće i brzi kruščići

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

Sastojci

350 g crvene leće
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
0.5 zelenog feferona
1 žličica kumina
1 žličica dimljene paprike
1 žličica kurkume
1 žličica korijandera
maslinovo ulje
850 ml povrtnog temeljca
400 ml sjeckane rajčice
0.5 limuna (sok)
sol

Za kruščiće

250 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
150 g jogurta
maslinovo ulje

Za posluživanje

jogurt
0.5 crvenog feferona
svježi peršin

Priprema

    1

Nasjeckaj luk i češnjak, a feferone nareži na kolutiće.

    2

U tavu ulij maslinovo ulje pa dodaj luk i kratko prži, dok malo ne omekša. Ubaci češnjak, promiješaj i prži ga 30-ak sekundi.

    3

Zatim dodaj kumin, dimljenu papriku, kurkumu i korijandar. Sve dobro promiješaj pa ubaci i kolutiće zelenog feferona. Na to dodaj crvenu leću, ponovno promiješaj i podlij temeljcem. Pusti da se sve kuha 20-ak minuta.

    4

Za to vrijeme u zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Potom dodaj jogurt i zamijesi tijesto. Istresi ga na pobrašnjenu površinu, podijeli na osam dijelova pa svaki taj dio oblikuj u lopticu. Svaku lopticu razvaljaj u krug promjera oko 10 cm.

    5

Kruščiće ispeci na zagrijanoj tavi tako da ulove boju s obje strane pa ih premaži maslinovim uljem.

    6

U dahl dodaj sjeckanu rajčicu, promiješaj, kuhaj još nekoliko minuta pa posoli i pokapaj sokom od limuna.

    7

Dahl pospi nasjeckanim svježim peršinom i crvenim feferonom, pokapaj jogurtom i posluži uz kruščiće.