Dahl od crvene leće i brzi kruščići
Sastojci (4 porcije)
Sastojci
| 350 g | crvene leće | 
| 1 glavica | luka | 
| 2 režnja | češnjaka | 
| 0.5 | zelenog feferona | 
| 1 žličica | kumina | 
| 1 žličica | dimljene paprike | 
| 1 žličica | kurkume | 
| 1 žličica | korijandera | 
| maslinovo ulje | |
| 850 ml | povrtnog temeljca | 
| 400 ml | sjeckane rajčice | 
| 0.5 | limuna (sok) | 
| sol | 
Za kruščiće
| 250 g | glatkog brašna | 
| 1 žličica | praška za pecivo | 
| 1 prstohvat | soli | 
| 150 g | jogurta | 
| maslinovo ulje | 
Za posluživanje
| jogurt | |
| 0.5 | crvenog feferona | 
| svježi peršin | 
Priprema
- 1
 
Nasjeckaj luk i češnjak, a feferone nareži na kolutiće.
- 2
 
U tavu ulij maslinovo ulje pa dodaj luk i kratko prži, dok malo ne omekša. Ubaci češnjak, promiješaj i prži ga 30-ak sekundi.
- 3
 
Zatim dodaj kumin, dimljenu papriku, kurkumu i korijandar. Sve dobro promiješaj pa ubaci i kolutiće zelenog feferona. Na to dodaj crvenu leću, ponovno promiješaj i podlij temeljcem. Pusti da se sve kuha 20-ak minuta.
- 4
 
Za to vrijeme u zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Potom dodaj jogurt i zamijesi tijesto. Istresi ga na pobrašnjenu površinu, podijeli na osam dijelova pa svaki taj dio oblikuj u lopticu. Svaku lopticu razvaljaj u krug promjera oko 10 cm.
- 5
 
Kruščiće ispeci na zagrijanoj tavi tako da ulove boju s obje strane pa ih premaži maslinovim uljem.
- 6
 
U dahl dodaj sjeckanu rajčicu, promiješaj, kuhaj još nekoliko minuta pa posoli i pokapaj sokom od limuna.
- 7
 
Dahl pospi nasjeckanim svježim peršinom i crvenim feferonom, pokapaj jogurtom i posluži uz kruščiće.