kaufland.hr/recepti
Domaća granola s čokoladom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (20 porcija)
450 grama | K-Favourites “Naše mi najbolje paše” cvjetnog meda |
300 grama | K-Bio kokosova ulja |
500 grama | K-Bio zobenih pahuljica |
300 grama | pirovih pahuljica |
200 grama | K-Classic badema |
100 grama | K-Bio lanenih sjemenki, cijelo zrno |
100 grama | K-Bio tamne čokolade |
prstohvat soli |
Priprema
- 1
U loncu zagrij med i kokosovo ulje do vrenja, dodaj sol i dobro promiješaj. Makni s vatre i u vrelu tekućinu umiješaj zobene i pirove pahuljice, sjeckane bademe i lanene sjemenke.
- 2
Na dva lima obložena papirom za pečenje ravnomjerno rasporedi smjesu granole. Peci s uključenom opcijom ventilacije na 170 °C, 25-30 minuta, povremeno miješajući. Ako primijetiš da granola brzo tamni, promiješaj smjesu 2-3 puta tijekom pečenja.
- 3
Pečenu granolu ostavi da se u potpunosti ohladi, a zatim umiješaj sjeckanu tamnu čokoladu. Granolu možeš držati i do mjesec dana u zatvorenoj posudi.