Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Domaće tijesto za pizzu s nadjevom po želji

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 komada)

1 kg brašna
0.6 l vode
30 g soli
3 g svježeg kvasca
0.3 dl maslinova ulja

Savjet

  • Margherita: pasirana rajčica, mozzarella, ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježi bosiljak Funghi: krema od šampinjona, bukovače, shi take, portabello, mozzarella, krema od tartufa, mikrozelenje Priprema: Šampinjone kratko poprži na maslinovom ulju, začini paprom i solju pa izblendaj u kremu. Bukovače, shii take i portabello gljive usitni pa kratko poprži na maslinovom ulju. Začini paprom i solju. Vege: krema od tikvica, mozzarella, gorgonzola, poriluk, brokula, batat, sušene rajčice, matovilac Priprema:Tikvice usitni i kratko poprži na maslinovom ulju, začini paprom i solju pa izblendaj u kremu. Isto učini s brokulom. Ostatak povrća nareži na što tanje šnite. Gamberetti: krema od avokada, mozzarella, kozice, umak od badema, svježi bosiljak Priprema: Avokado izblendaj s kiselim vrhnjem. Gambere mariniraj u maslinovom ulju. Bademe izblendaj i razrijedi s bademovim mlijekom u kremu. Pancetta: krema od parmezana, mozzarella, panceta, ricotta, cherry rajčice, sviježi bosiljak Priprema: Parmezan pomiješaj s vodom i napravi kremu. Pancetu nareži na tanko pa kratko tostiraj.


Priprema

    1

U posudu s vodom otopi kvasac i sol. Dodaj brašno pa tijesto mijesi 15 minuta. Dodaj maslinovo ulje te miješaj dodatnih 5 minuta.

    2

Tijesto stavi u nauljenu posudu s poklopcem ili prekrij prijanjajućom folijom pa ostavi na sobnoj temperaturi sat vremena. Nakon toga ga premijesi još jednom i pusti da odmara dodatnih sat vremena.

    3

Izvadi tijesto iz posude i formiraj pet kugli od 300 g. Ostavi ih da odmaraju dva sata.

    4

Posipaj oštro brašno po radnoj površini pa razvuci tijesto na veličinu 25-30 cm.

    5

Razvučeno tijesto stavi na pleh okrenut naopako, pa posloži odabranim nadjevom (ispod imaš ideje i prijedloge).

    6

Peci na 280 °C oko 10 minuta ili dok rub pizze ne dobije zlatno smeđu boju.

    7

Poslije pečenja stavi ostatak svježih namirnica (rikola, cherry rajčice i sl.).