Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Domaći namaz od lješnjaka

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (1 čaša)

300 g lješnjaka
140 g šećera u prahu
30 g kakaa
2.5 žlice kokosova ulja (maslaca)
1 žličica arome vanilije
trećina žličice soli
50 g tamne kuverture (čokolade)

Priprema

    1

Pećnicu zagrij na 180 °C. Na lim stavi papir za pečenje pa istresi lješnjake tako da budu u jednom redu. Peci oko 12 minuta.

    2

Lješnjake istresi na čistu kuhinjsku krpu. Oguli ih tako da ih trljaš krpom dok kožica na spadne. Ako ti se neki lješnjaci ne daju oguliti, vrati na još na kratko u pećnicu, ali pazi da ti ne izgore.

    3

Lješnjake stavi u multipraktik ili jači blender. Miksaj ih dok ne dobiješ gustu tekućinu. Uz pomoć špatule, povremeno sastruži lješnjake s bočnih stranica posude. Potom dodaj šećer u prahu i kakao te miksaj dok se sastojci ne sjedine.

    4

Kokosovo ulje rastopi u tavici pa ulij u smjesu dok mikser radi. Dodaj i aromu vanilije i miksaj dok se sve ne sjedini.

    5

Čokoladu također rastopi pa dodaj u smjesu. Posoli i miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

    6

Prelij u staklenku i pusti da se namaz ohladi i stisne. Namaz možeš čuvati u hladnjaku, no, svaki put kad ga izvadiš pusti ga da malo omekša prije nego što ćeš ga koristiti. Namaži njime pecivo, napuni palačinke ili koristi kao umak za voće.