kaufland.hr/recepti
Eton mess s malinama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (5 porcija)
Sastojci za puslice:
2 | bjelanjka |
soli | |
100 g | šećera |
1 | K-Classic vanilin šećer |
1 žlica | limunovog soka |
Sastojci za kremu:
200 ml | K-Classic slatkog vrhnja za šlag |
250 g | K-Bio malina |
Priprema
- 1
Bjelanjcima dodaj prstohvat stoli, pa ih miksaj dok se ne zapjene. Dodaj šećer, vanilin šećer i ocat pa nastavi miksati dok ne dobiješ čvrst i sjajan snijeg.
- 2
Prebaci smjesu u slastičarsku vrećicu pa istiskuj puslice na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- 3
Suši puslice u pećnici zagrijanoj na 75 °C oko 90 minuta ili dok ne postanu tvrde na dodir. Kada se ohlade, rukama ih namrvi.
- 4
Za kremu, vrhnje smiksaj u čvrsti šlag, u njega dodaj 125 g malina i smrvljene puslice.
- 5
Kremu rasporedi u desertne čaše, dodaj sloj svježih malina, premaži slojem kreme, ukrasi malinama i mrvicama puslica, pa posluži.