Flammkuchen s jagodama
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
32 gUgljikohidrati
-
8 gBjelančevine
-
9 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
32 g Ugljikohidrati,
8 g Bjelančevine,
9 g Masti
Sastojci (8 porcija)
250 g | brašna |
0.50 žličice | soli |
250 g | šećera |
170 ml | gazirane mineralne vode |
250 g | jagoda |
1 žlica | sirupa od agave |
nekoliko listića mente | |
vanilin šećer | |
200 g | svježeg sira |
naribana korica i sok jednog limuna | |
ekstrakt vanilije | |
150 ml | vrhnja za šlag |
malo mljevene kurkume | |
1 žlica | nasjeckanih pistacija |
Priprema
- 1
Pomiješaj brašno, sol, žličicu šećera i mineralnu vodu te umijesi glatko tijesto. Razvuci ga potom na pobrašnjenoj radnoj površini u obliku pravokutnika i stavi ga na masni papir u lim za pečenje.
- 2
Jagode operi i nareži na tanke ploške, a zatim ih mariniraj u sirupu od agave i listićima mente.
- 3
U drugoj posudi pomiješaj sir, šećer, ekstrakt vanilije, dvije žlice vanilin šećera te sok i koricu limuna.
- 4
dobivenu kremu rasporedi na tijesto i peci 8-10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C.
- 5
Vrhnje za šlag pomiješaj s ostatkom vanilin šećera i kurkumom te istuci mikserom. Na pečeni flammkuchen poslaži ploške jagoda, ukrasi hrpicama vrhnja i listićima mente te pospi pistacijama.