Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Frittata s tunom, blitvom i rajčicama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

8 listova blitve
1 mladi luk
10 mini rajčica
1 režanj češnjaka
8 jaja
60 ml mlijeka
sol
papar
50 g cheddar sira
maslinovo ulje
280 g tune iz konzerve (ocijeđeno)
svježi bosiljak

Priprema

    1

Listovima blitve odreži stapke pa ih ugrubo nareži. Mladi luk nareži na kolutiće, rajčice prepolovi, a češnjak sitno nasjeckaj.

    2

U veću zdjelu dodaj osam jaja i razmuti ih. Ulij mlijeko, posoli i popapri pa promiješaj. Zatim u smjesu naribaj sir.

    3

U tavi koja može na štednjak i u pećnicu zagrij maslinovo ulje. Dodaj mladi luk i prži ga kratko, oko dvije minute.

    4

Ubaci listove blitve, promiješaj i podlij ih s oko 1 dl vode. Poklopi tavu i pusti da listovi blitve povenu, oko 5 minuta. Otklopi pa pusti još minutu-dvije da voda malo ispari.

    5

Makni poklopac, dodaj mini rajčice i pirjaj ih dok malo ne omekšaju. Blago posoli pa dodaj češnjak i prži oko pola minute.

    6

Potom dodaj ocijeđenu tunu i promiješaj. Prelij smjesom s jajima i sirom i ostavi na štednjaku još dvije-tri minute.

    7

Zatim sve preseli u pećnicu zagrijanu na 200 °C i peci oko 15 minuta. U sredini frittate provjeri čačkalicom ili malim rezom nožem jesu li jaja pečena.

    8

Izvadi iz pećnice i ostavi nekoliko minuta da se sve slegne. Nareži na kriške, pospi listićima bosiljka i posluži uz omiljenu lisnatu salatu.