Frittata s tunom, blitvom i rajčicama
Sastojci (4 porcije)
| 8 listova | blitve |
| 1 | mladi luk |
| 10 | mini rajčica |
| 1 režanj | češnjaka |
| 8 | jaja |
| 60 ml | mlijeka |
| sol | |
| papar | |
| 50 g | cheddar sira |
| maslinovo ulje | |
| 280 g | tune iz konzerve (ocijeđeno) |
| svježi bosiljak |
Priprema
- 1
Listovima blitve odreži stapke pa ih ugrubo nareži. Mladi luk nareži na kolutiće, rajčice prepolovi, a češnjak sitno nasjeckaj.
- 2
U veću zdjelu dodaj osam jaja i razmuti ih. Ulij mlijeko, posoli i popapri pa promiješaj. Zatim u smjesu naribaj sir.
- 3
U tavi koja može na štednjak i u pećnicu zagrij maslinovo ulje. Dodaj mladi luk i prži ga kratko, oko dvije minute.
- 4
Ubaci listove blitve, promiješaj i podlij ih s oko 1 dl vode. Poklopi tavu i pusti da listovi blitve povenu, oko 5 minuta. Otklopi pa pusti još minutu-dvije da voda malo ispari.
- 5
Makni poklopac, dodaj mini rajčice i pirjaj ih dok malo ne omekšaju. Blago posoli pa dodaj češnjak i prži oko pola minute.
- 6
Potom dodaj ocijeđenu tunu i promiješaj. Prelij smjesom s jajima i sirom i ostavi na štednjaku još dvije-tri minute.
- 7
Zatim sve preseli u pećnicu zagrijanu na 200 °C i peci oko 15 minuta. U sredini frittate provjeri čačkalicom ili malim rezom nožem jesu li jaja pečena.
- 8
Izvadi iz pećnice i ostavi nekoliko minuta da se sve slegne. Nareži na kriške, pospi listićima bosiljka i posluži uz omiljenu lisnatu salatu.