Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Gnijezda s namazom od lješnjaka i kremom od kakaa

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 komada)

275 g svježeg lisnatog tijesta K-Classic (po 275 g)
4 žlice namaza od lješnjaka
1 jaje

Za kremu

400 ml vrhnja za šlag
2 žlice kakaa u prahu
3 žlice šećera u prahu
1 prstohvat soli

Za ukrašavanje

čokoladna jaja
čokoladne dražeje

Priprema

    1

Razmotaj lisnato tijesto. Na polovicu tijesta (po užoj strani) dodaj namaz od lješnjaka pa ga razmaži.

    2

Oštrim nožem ili rezačem za tijesto prereži na oko 12 trakica širine oko 2 centimetra.

    3

Svaku trakicu uhvati za oba kraja pa ih uvrni u suprotnom smjeru. Takvu trakicu zamotaj u spiralu da dobiješ „gnijezdo“.

    4

Gnijezda posloži na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmuti jaje pa premaži gnijezda. Peci ih oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, odnosno, dok tijesto ne poprimi zlatno-smeđu boju. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade. Ako pečeš na dva lima tj. u dva navrata, drugu rundu čuvaj u hladnjaku prije pečenja.

    5

Dok se gnijezda peku, pripremi kremu od kakaa. U ohlađenu posudu dodaj ohlađena vrhnja za šlag, kakao, šećer u prahu i sol. Izmiksaj u glatku kremu (kad se naprave čvrsti vrhovi, krema je spremna).

    6

Dok pripremaš gnijezda, kremu drži u hladnjaku. Kremu prebaci u slastičarsku vrećicu.

    7

Na gnijezda koja su se ohladila nanesi kremu od kakaa i sve ukrasi čokoladnim jajima i dražejama.